Am o poprire pe cont de salariu(cf prevederilor legale-1/3), am incercat sa ajung la o intelegere cu firma de executor si am primis urm raspuns:
"Didpun ridicarea popririi infiintate asupra a 2/3(doua treimi) din cuantumul disponibilitatilor banesti in lei sau valuta"
intrebarea mea este aceste 2 treimi se opresc din (1/3- cf legii) sau din salariu?
Din ce inteleg de la dvs executorul nu a facut nicio intelegere cu dvs. El a dispus sa ridice 2/3 din poprire din cuantumul disponibilitatilor - adica din soldul contului. Intrucat contul poprit era de salarii nici nu avea dreptul sa execute mai mult. Cu alte cuvinte a tinut cont de notificarea dvs si in loc sa execute 100% din soldul contului (cum ar fi facut daca ar fi fost un cont de economii) va executa 1/3 din sold (maxim cat poate sa execute din sumele reprezentand salarii).
Daca doriti cu adevarat sa faceti o intelegere trebuie sa scadeti din suma de 1/3 cat va executa in prezent.
Va multumesc pentru raspuns.
credeti ca se poate sa se scada din suma 1/3 cat ma executa in prezent?Bineinteles daca este binevoitor.s-au mai intalnit asemenea cazuri in care executorul ajunge la intelegere sa scada di 1/3 ?
Mul;tumesc frumos!
Executorul nu hotărăște, ci creditorul care nu are interes sa accepte mai putini bani. Ce puteți face ( nu știu dacă are sens) e o contestatie la executare.