avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,

Am o poprire pe cont de salariu(cf prevederilor legale-1/3), am incercat sa ajung la o intelegere cu firma de executor si am primis urm raspuns:
"Didpun ridicarea popririi infiintate asupra a 2/3(doua treimi) din cuantumul disponibilitatilor banesti in lei sau valuta"
intrebarea mea este aceste 2 treimi se opresc din (1/3- cf legii) sau din salariu?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:02, 15 Ianuarie 2015
Nu înțeleg întrebarea, se eliberează 2/3 din ce va intra în cont.
La ce înțelegere ați ajuns? Aveți poprire și la sursa?
Din ce inteleg de la dvs executorul nu a facut nicio intelegere cu dvs. El a dispus sa ridice 2/3 din poprire din cuantumul disponibilitatilor - adica din soldul contului. Intrucat contul poprit era de salarii nici nu avea dreptul sa execute mai mult. Cu alte cuvinte a tinut cont de notificarea dvs si in loc sa execute 100% din soldul contului (cum ar fi facut daca ar fi fost un cont de economii) va executa 1/3 din sold (maxim cat poate sa execute din sumele reprezentand salarii).

Daca doriti cu adevarat sa faceti o intelegere trebuie sa scadeti din suma de 1/3 cat va executa in prezent.
Buna dimineata,

Va multumesc pentru raspuns.
credeti ca se poate sa se scada din suma 1/3 cat ma executa in prezent?Bineinteles daca este binevoitor.s-au mai intalnit asemenea cazuri in care executorul ajunge la intelegere sa scada di 1/3 ?
Mul;tumesc frumos!
Executorul nu hotărăște, ci creditorul care nu are interes sa accepte mai putini bani. Ce puteți face ( nu știu dacă are sens) e o contestatie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare credit, negociere cu executorul kittysor kittysor Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi, pe viitor sunt dispusa sa platesc un consultant credite pentru a ma indruma sa rezol o situatie care a ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare leila2014 leila2014 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: am o poprire a conturilor mele bancare, mai exact 3 conturi, la banci diferite, printre care si contul de salariu. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu johncooper johncooper Buna dimineata, Mi s-a pus poprire pe salariu si pe toate conturile . As avea urmatoarele intrebari : 1. tinand cont ca eu am un venit brut de 1460 RON , ... (vezi toată discuția)