avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de crestere a copilului

Buna seara ! Sotia termina ccc pe 6 febroarie urmand ca pana pe 6 martie sa intru eu in ccc cand implineste copilul 2 ani ,daca sotia semneaza contract de munca din 10 ianuarie mai poate lua indemnizatia pana pe 2 febroarie ?
eu mai pot intra in concediu de crestere a copilului in ultima luna daca ei ii suspenda indemnizatia ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:25, 15 Ianuarie 2015
1. Daca sotia incepe sa primeasca salariu cu 10 ianuarie se suspenda plata indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) cu aceasta data.

2. Daca sotia reia activitatea cu data de 10 ianuarie puteti sa intrati dvs, in CCC cu aceasta data si pana implineste copilul 2 ani.

3. Daca vreti sa intrati in CCC numai ultima luna atunci veti primi indemnizatie pentru CCC numai pe aceasta ultima luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc laurentiuu laurentiuu La inceputul lui decembrie sotia mea o sa nasca.Atat ea cat si eu suntem angajati. Eu lucrez in invatamant ca suplinitor, contractul de munca este pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tatal GabrielStefan84 GabrielStefan84 Buna ziua Sotia nascut in februarie 2014, urmand ca la sfarsitul lunii aprilie (mai exact 27 aprilie sa incheie concediul de maternitate). Incepand cu 28 ... (vezi toată discuția)