avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu de cotizare pt concediu medical/maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu de cotizare pt concediu medical/maternitate

Buna ziua,

In situatia in care, din ultimele 12 luni anterioare unui concediu medical/ maternitate, o persoana a achitat contributia de 0,85% pentru 10 luni ca salariat, si pentru alte 2 luni ca PFA (ne-existand intreruperi), sunt considerate stagiu de cotizare toate cele 12 luni, sau doar ultimele 2?

Similar, in baza de calcul a indemnizatiei, se considera veniturile din ultimele 6 luni (din care 4 ca angajat, 2 ca PFA), sau doar ultimele 2 luni?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:36, 14 Ianuarie 2015
Da, sunt considerate stagiu de cotizare si veti beneficia si de concediu de maternitate si de CCC (unde se iau in calcul veniturile, nu cota de 0.85%).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si crestere copil pfa Sacharisa Sacharisa Pentru PFA: 1) Daca pentru cele 12 luni de calculare a concediului de maternitate, 6 luni am fost PFA si 6 luni nu am avut venit pana la nastere, mai ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate - ultimele 6 luni grandanat grandanat Am cateva nelamuriri legate de concediul de crestere copil si nu numai. 1. \\"Ultime 6 luni\\" pentru calculul indemnizatiei aferente concediului de ... (vezi toată discuția)