Buna seara! Am o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Eu lucrez de pe data de 02.12.2014 cu contract individual de munca iar in luna acesta ,adica ianuarie ,am aflat ca sunt insarcinata.Eu lucrez 3 zile pe sap. 8 ore pe zi ,iar pe contract scrie 4 ore pe zi adica 20 de ore pe sap...salariul de baza lunar brut trecut in contract este de 500 lei. pot intra in prenatal cu salariul si cu orele aste lucrate ? Em citit peste tot dar nu am gasit raspunsul ..daca la 4 ore pot primi indemnizatie. Va multumesc.:(:(:(
Ca sa beneficieze de C.C.C. o persoana trebuie sa fi obtinut venituri impozabile in fiecare dintre cele 12 luni dinainte de nasterea copilului.
Deci venitul poate fi oricat de mic si din acest punct de vedere va incadrati, dar nu va incadrati in ce priveste durata de 12 luni, daca inaintea angajarii la actualul loc de munca nu ati obtinut venituri impozabile.
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca , norma intreaga sau timp partial. Asa ceva, rezulta din interpretarea art.2 alin.1 din OUG 111/2010 coroborat cu art.55 C.fisc referitor la veniturile din salarii.
1. Daca veti naste in septembrie 2015 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt octombrie 2014 - septembrie 2015.
2. Dvs. aveti acoperite cu venituri lunile decembrie 2014 - septembrie 2015.
3. Spuneti ce statut aveati in lunile octombrie - noiembrie 2014 (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat etc.).