avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit pentru altul, neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit pentru altul, neplatit

buna ziua.vo rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.mama mea este invalida si a facut un imprumut la banca pe numele ei ,ptr a ajuta o vecina care si-a luat angajamentul ca va plati ratele.in ultima perioada nu mai plateste ratele ajungand in situatia sa fiu somat de banca ca va veni executorul judecatoresc sa recupereze paguba.ce pot face in situatia asta? o pot da in judecata? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lary10 , utilizator 23:45, 16 Iunie 2015
Cum si-a luat angajamentul vecina? In scris? Figureaza vecina in actele de la banca in vreun fel? Intre mama dvs. si vecina exista vreun act, vreo hartie cum ca vecina a luat banii dati de banca si ca urma sa plateasca ratele? Sunt elemente care trebuiesc clarificate.
lary10 a scris:

buna ziua.vo rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.mama mea este invalida si a facut un imprumut la banca pe numele ei ,ptr a ajuta o vecina care si-a luat angajamentul ca va plati ratele.in ultima perioada nu mai plateste ratele ajungand in situatia sa fiu somat de banca ca va veni executorul judecatoresc sa recupereze paguba.ce pot face in situatia asta? o pot da in judecata? va multumesc.

avand in vedere ca dumneai a semnat pt imprumut, tot dumneai trebuie sa si restituie suma daca beneficiara nu mai achita ratele. este interesant de stiut daca exista un document incheiat intre mama dvs si beneficiara, prin care cea din urma sa recunoasca datoria fata de mama dvs
Ultima modificare: Miercuri, 14 Ianuarie 2015
MYRA CIMPEAN , Avocat
nu are nici o hartie semnata cu vecina sau vreun angajament al vecinei nici fata de mama nici fata de banca.o pot da in judecata? care ar fi calea legala?
O puteti da in judecata, insa ...cum faceti proba datoriei?
Cu martori puteti face proba. Altfel aveti doar de pierdut in instanta.

Alte discuții în legătură

Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)
Imprumut "prieten" ticusorin ticusorin Buna ziua, Am imprumutat un \"prieten\" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum ... (vezi toată discuția)
Urgent !!! vreau sa imi recuperez banii andrei272727 andrei272727 buna ziua. ma numesc andrei si sunt din brasov. anul trecut mai 2013 am facut un imprumut la o banca de 6600ron. scadem 300 taxa dosar, 200 prima rata banca, ... (vezi toată discuția)