avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imprumut intre doua societati neafiliate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imprumut intre doua societati neafiliate

Buna ziua!
Va rog un sfat, o sugestie, daca se poate. In luna decembrie am imprumutat niste sume de la o societate, pana in 50.000 lei. Jumatate i-am si restituit intr-o saptamana. Problema este in felul urmator: in contractul de imprumut nu s-a specificat nicio dobanda pe care ar trebui sa o platim noi, cei care am primit banii.
Tot citind pe net despre astfel de imprumuturi am retinut ca, in cazul unei inspectii fiscale am putea avea probleme, si noi si cealalta firma. Firma care ne-a imprumutat nu este institutie de credit, a fost o activitate cu totul izolata, ca sa ne rezolvam noi problemele. Am inteles ca, daca nu se percepe dobanda, cei de la Fisc ar reincadra operatiunile drept acte de comert ar calcula tva si impozit pe profit la sumele imprumutate.

Ati avut astfel de situatii cu imprumuturi intre firme? Cum le-ati contabilizat? Cu dobanda, fara? In general, oare cum privesc cei de la Fisca astfel de tranzactii?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Creditare societate vinerica vinerica Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de creditare a unui asociat catre societate. Va mutumesc. (vezi toată discuția)
Împrumutul de la o persoană fizică se tranzacționează prin bancă? dacă da, de la ce sumă este obligatorie procedura? OPLA OPLA Buna ziua, am doua întrebări: 1. in cazul când o persoana fizica dorește sa ia un împrumut de la alta persoana fizica suma împrumutată trebuie ... (vezi toată discuția)
Imprumut societati soniarina soniarina Exista vreo posibilitate legala prin care o persoana juridica o poate imprumuta pe alta, desigur fara ca imprumutatoarea sa fie institutie de credit? Speta: ... (vezi toată discuția)