claudia.dinu a scris:
Buna ziua,
Am o rugaminte sa ma ajutati cu cateva informatii.
Pe 8 februarie mi se incheie concediul de crestere copil, astfel, pe 9 februarie trebuie sa incep serviciul.
Am discutat cu angajatorul si acesta spune ca este intr-o perioada rea si ca nu va putea sa-mi dea salariu pentru ca nu are bani. Astfel am convenit sa ne intelegem astfel: sa revin la serviciu pentru o luna de zile ca apoi sa intru in somaj.
Dar, angajatorul spune ca este riscul sa fie amendat pentru ca el nu ma poate concedia timp de 6 luni. Astfel, se gandeste sa ma angajez 35 de zile la o alta firma, o cunostinta de a lui, ca apoi eu sa intru in sonaj.
Este ok? Eu nu inteleg de ce nu se poate sa ma angajez aceste 35 de zile tot la el, ca apoi sa intru in somaj.
Imi este teama ca daca ma duc doar 35 de zile la cealalata firma, sa nu cumva sa apara vreo piedica la intrarea in somaj. Va rog, daca puteti sa ma lamuriti cu orice informatie.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns!
Doamna, dvs. chiar nu vedeti hotia? Dumneavoastra aveti un drept, cel de a fi reangajata, la intoarcerea din CCC - nu insist, alti forumisti au avut amabilitatea sa va citeze din legislatie -. Deci ce faceti dvs, cand vi se termina CCC-ul? Nu am inteles. Ca sa va angajati la firma binevoitorului amic al patronului, cum procedati, in hartii, va faceti lichidarea? Sau pur si simplu nu va intoarceti la patron ci mergeti la noul job, ca debutanta - Gica, uite a venit d-na Dinu, stii tu, ca am vorbit, ti-o trimit, te ocupi tu, da? -? Si la patron ce semnati? demisie? Si cand ajungeti la binvoitorul amic daca gasiti poarta inchisa?
Eu in locul dvs. m-as intoarce la vechiul loc de munca, chiar daca este sub cod rosu de inundatie, de siroaiele de lacrimi ale patronului cum ca nu are bani. Si nu as pleca de acolo pana ce nu imi inregistreaza cererea de reluare a activitatii sau, daca refuza sa mi-o primeasca, i-o trimit in aceeasi zi, cu scrisoare cu confirmare de primire si, tot in aceeasi zi, depun o sesizare si la ITM.
Acuma, odata reincadrata pe post, cu drepturile salariale curgand de la data reluarii activitatii, sunteti deschisa la propunerile patronului, propuneri care trebui sa va intereseze numai daca sunt bune pentru dvs.; sunteti doar salariata, nu partenera de afaceri!
Doamna, in viata, compromisurile rezolva problemele pe moment si le agraveaza pe termen lung. Daca patronul nu are bani, nu e treaba dvs. Dar ca sa va puteti adresa justitie este necesar ca sa va respectati propriile obligatii, in cazul acesta sa va intoarceti la munca dupa CCC! Sunt pline forumurile de lacrimi varsate de salariati fraieriti de patroni innecati de lacrimi.