avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun propriu - casa -
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun propriu - casa -

Buna ziua! Mama a primit o casa de la actualul sot (casatorita doar religios),cu drept de habitatie pentru el,cu contract de vanzare-cumparare. Intrebarea mea este daca ea are dreptul sa isi ia copilul sa locuiasca in acea casa, sotul ei fiind impotriva. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ClydeS , utilizator 17:48, 30 Ianuarie 2015
Raspuns simplu si la obiect : atat timp cat se respecta dreptul de abitatie al asa-zisului sot, proprietarul are dreptul sa locuiasca cu familia sa alaturi de sotul cununat religios indiferent de acordul acestuia deoarece nu se incalca dreptul de abitatie.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat două imobile ca nud proprietar, fără să știu în acel moment ce înseamnă asta. ce drepturi am cât timp uzufructuarul este în viață? mrctm mrctm In 2016 am cumparat prin contract de vanzare-cumparare o casa si un teren de la persoana cu care am convietuit in concubinaj 16 ani. Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului ginajaneta ginajaneta buna ziua.Am fost la politie pentru a-mi schimba C.I.expirata,si m-am lovit de o problema.Eu si sotul meu suntem proprietarii unui imobil pe care l-am cumparat ... (vezi toată discuția)
Desfacerea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera dragaeugen dragaeugen in anul 2014 mi-am vandut apartamentul proprietate personala,cumparat inainte de a ma casatori,fiind in divort cu sotia ,am cumparat cu banii obtinuti un alt ... (vezi toată discuția)