Tatal meu a avut in total doi copii cu prima lui sotie, mama mea. Cind tata a decedat, anul trecut, era casatorit cu o doamna de 75 de ani care nu are nici un copil. Desi tata ne-a lasat prin testament noua, copiilor lui, cartile si alte amintiri cu valoare sentimentala pentru noi si fara vreo valoare materiala, sotia lui refuza sa ni le dea. S-a deschis succesiunea la notar dar este posibil sa ne judecam ani de zile pentru o casa. Fosta lui sotie zice ca ne da amintirile doar daca renuntam la casa. Doamna este in virsta, bolnava, singura. Ne e frica sa nu se piarda aceste amintiri. La rugamintea tatalui meu, am inceput inca din timpul vietii lui sa ii scriu biografia si am nevoie acum de actele de munca, pozele, diplomele, actele medicale...
As fi multumit si daca mi-ar permite sa fac niste fotocopii dupa ele. Faptul ca nici citeva obiecte personale de la tatal nostru nu putem avea ne-a deteriorat sanatatea, fiind nevoiti sa apelam la tratamente medicale adecvate.
Intrebarea mea este daca faptul ca nu ne da aceste amintiri, asa cum este traditia, cum i-a cerut tata in testament si cum ii cerem si noi, copiii, este fapta penala?
Va multumesc.
Scuze pentru greseala din titlu: trebuia sa scriu imbracaminte, nu inbracaminte.
Nu este o fapta penala, solicitati pe cale judecatoreasca obligarea de a va restitui acele bunuri, prin ordonanta presedintiala pana la solutionarea pe fond a procesului de succesiune.
Testament
Vlad2013
O persoana,de 83 de ani, care are copii, face testament,pentru toate bunurile mobile si imobile, unuia dintre mostenitori,iar in testament sunt trecuti-ca fii ... (vezi toată discuția)