avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua. Am o poprire pe salar din luna decembrie 2013. Am primit somatie acasa de la executor si ceea ce a decis instanta. Pe hârtia domnului executor este suna de 2,840.63 credit restant si cheltuieli de executare silită,precum si cheltuieli de executare ce se vor dovedi rezervandu-ne dreptul de a actualiza suma cu dobânzi si comisioane pana la rambursarea intregrala a datoriei la care se vor calcula si cheltuieli de executare ulterioară.pe alta hartie scrie suma de 919.96 din care suna de 681.80 reprezinta cheltuieli de executare. Instanta a hotărât suma de 1.920,67 reprezentand credit restant si dobânzi restante si comisioane calculate.Asta e la primu credit. Mai am unu . Executor 21,185.57 lei credit restant si cheltuieli de executare silita precum si cheltuieli de executare ce se vor dovedii rezervandu-ne dreptul de a actualiza suma cu dobânzi si comisioane pana la rambursarea intregrala a datoriei la care se vor calcula si cheltuielile de executare ulterioară. Pe alta hartie suma de 3,528.48 din care suma de 1,339.00 reprezinta cheltuieli de executare. Instanta a decis suma de 17.657,09 constand in credit si bobanda aferentă acestuia.Pana aici e totul în regula. Mi se ia in fiecare luna 50%din salar. Luna ace asta cand am primit fisă de plata am constatat ca am o poprire . Am sunat la grupa contabilă si mi sa spus ca e poprire de la executor pe dobânzi care ia venit acum. Eu nu am primit nici o hartie in leg.cu asta. Este legal acest lucru?Se poate daca eu nu am primit nimic...nici o hartie ca sa fiu informata ?Eu din toate hârtiile pe care le am am inteles ca in suma totala este si dobnada si cheltuieli de executare si tot. Va rog sa ma ajutati. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 14:50, 15 Ianuarie 2015
e posibil ca executorul sa solicite taxele lui separat de banca, poate nu accepta sa i se plateasca in rate lunare. Executorul are penalitatile si taxele lui, banca pe ale ei.Executorul actualizeaza la un interval de timp dobanzile la sumele datorate si nu este obligat sa va trimita hartie de fiecare data e suficient sa publice pe pagina lui de net sau intr-un ziar si gata.
Cam asa stau lucrurile la noi, mie mi sa blocat contul si fara sa stiu ca sunt in litigiu cu cineva asa ca..... nu ma surpide situatia dv.
Mult succes si aveti grija deoarece la sume mari executarile se pot largi pe locuinta, masina si alte bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar cu executare silita Tuca ioana Tuca ioana Bună seara, Îndrăznesc să aduc în discuție, o situație în care am avut un credit bancar, pe care ulterior nu am mai putut sa îl achit,astfel s-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire continuata dupa plata intregii creante LYVIAM LYVIAM Intrebarea mea este: daca suma unei executari silite este in cuantum de 4000 ron (conform Tribunalului, decisa deja de INSTANTA DE JUDECATA ca fiind ... (vezi toată discuția)
Sume platite neactualizate k0rax k0rax Buna ziua. Am avut un credit care in cele din urma a fost cesionat unei firme de recuperatori. Din cauza penalitatilor si dobanzilor suma a ajuns la un total ... (vezi toată discuția)