avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza venitul net pentru indemnizatia ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza venitul net pentru indemnizatia crestere copil?

Buna ziua! In ultimele 12 luni salariul meu a fost supus unor popriri. As dori sa stiu ce venituri vor aparea pe adeverinta ce trebuie completata pentru aprobarea indemnizatiei de crestere copil...cu sau fara popriri? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:03, 21 Aprilie 2016
Multumesc.

1) Indemnizatia pentru CCC se calculeaza ca fiind 75% din venitul NET pe care efectiv l-am luat in mana in ultimele 12 luni, sau se raporteaza la BRUT?
2) ultimele 12 luni inainte de nastere sau inainte de intrare in CCC?
1. Indemnizatia pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Daca optati pentru CCC pana la varsta de 1 an indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei lunar si nici mai mare de 3.400 lei lunar.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani indemnizatia nu poate fi mai mica de 600 lei lunar si nici mai mare de 1.200 lei lunar.

Buna ziua,
pe fluturasele de salarii apar urmatoarele informatii:
a) Venitul net= Salariul brut - CAS, CASS, pensie
b) Salariu net = Venitul net - impozitul pe venit
Care din cele doua e luat in calculul indemnizatiei de cresterea a copilului?
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
danny_cbu, utilizator
1. - Amandoua sunt luate in calcul.
- Algoritmul prezentat de dvs. este cel pentru calcularea impozitilui pe venit care se aplica la venitul brut dupa ce se scad contributiile sociale.

2. Venitul net pentru calcularea indemnizatiei pentru concediul crestere copil (CCC) este egal cu Venitul brut (din statul de plata) - Impozitul pe venit - Contributiile sociale la pensie, sanatate si somaj.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical dupa ccc1 Dana-Ion Dana-Ion Buna seara! As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical dupa CCC1. Sunt in urmatoarea situatie.: pe 28.08.2013 a incetat CCC1, iar dupa reluarea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Roxmi Roxmi Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Cum se calculeaza pe care trebuie sa o incasez de la angajator in cazul in care am ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pt pfi RamonaMV RamonaMV Buna-ziua! Sunt PFI (persoana fizica independenta) - Medic Independent din iunie 2014, inainte am fost salariata. Lucrez 8 ore pe zi la o clinica si am un ... (vezi toată discuția)