avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comportamentul intr-un bloc de locuinte - Leg/-ea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comportamentul intr-un bloc de locuinte - Leg/-ea /-ile - daca exista

Buna ziua! Sint proprietara unui apartament. Fac o renovare. Doresc sa stiu:
- legea care imi "spune" pina la ce nivel de zgomot pot ajunge;
- de asemenea, daca exista LEGAL o perioada de "liniste" in bloc;
- ce trebuie sa fac, pentru a o lamuri, pe vecina de la etajul imediat inferior, sa nu mai fumeze in baie; pentru ca tot fumul intra pe aerisirea centrala a "coloanei-de-la-baie", in baia mea, si, este de-a dreptul gretos.
Va rog, citati-mi o lege... pentru a o contracara.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri...
Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 15:21, 15 Ianuarie 2015
Perioada de liniste in bloc se stabileste prin regulament de ordine interioara.
Este impamantenita periaoda 13-17 la pranz si 22-8 pentru odihna.
Pentru o buna convietuire dumneavostra ar trebui sa puneti un afis in care aratati perioada cat sunt preconizate acele renovari (de la 15 decembrie pana la 20 ianuarie, sa zicem)

Acum, daca apartamentul e in renovare sper ca nu va mai deranjeeaza fumul de tigara.
Puteti solicita mesterilor sa propuna o solutie de remediere a tirajului ....

Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 96, din 7 februarie 2014.
Art. 2. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

Iar cu fumatul.....fiecare fumeaza unde vrea in casa lui, vreau si eu o lege care sa interzica vecinei de la etajul inferior sa faca ceapa prajita, sa fumeze in casa si la geam, dar nu se poate acest lucru.....
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)
Fumul de tigara de la vecini OmNecajit OmNecajit Ce pot sa fac cu vecinii care fumeaza in apartament si fumul de tigara vine prin aerisirea comuna la noi ceilalti ?? Blocul nostru are 3 etaje, vecinii cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa legal de un fumator? Naeadrian1 Naeadrian1 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un bloc de locuinte la etajul 2 din 4. Vecina de sub mine fumeaza de rupe pe balcon. Tot fumul de ... (vezi toată discuția)