avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Intr-o familie fara copii decedeaza sotul; Mai are dreptul si altcineva in afara de sotie la masa succesorala (nepoti, frati ai celui decedat) ? . Intreaga masa succesorala este dobandita in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
piru, utilizator
Cel mai recent răspuns: piru , utilizator 16:30, 15 Ianuarie 2015
Parintii defunctului nu mai sunt in viata (defunctul avea 84 ani), in schimb are multi nepoti de la frati. Inteleg ca testamentul facut in 1961 este valabil. In acest caz se mai face succesiunea? Ce demersuri trebuiesc facute ca sotia sa aiba act de unic mostenitor, ca ulterior sa poata vinde bunurile imobile?
Da, este valabil.
Succesiunea trebuie facuta pentru ca sotia supravietuitoare sa poata dispune de intreaga masa succesorala.
Trebuie sa mearga la un notaru public pentru a dezbate succesiunea si a deveni unica mostenitoare
Va multumesc pt. promptitudine si profesionalism !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea după frate Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă fratele tatei a decedat iar defunctul nu a avut descendenți și nici părinți în viața sau soție fiind divorțat ,ce drept la moștenire are tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta grama nicoleta grama daca sotul care a decedat a lasat testament sotiei,la succesiune trebuie sa ia parte si nepotii de la frati? (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)