avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... vechime si CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

vechime si CCC

Buna ziua!sunt profesor suplinitor si am contract de munca pe perioada determinata din 11 noiembrie 2013-30 august 2014.De la sfarsitul lunii septembrie am din nou contract pana 31 august 2015.
Sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la sfarsitul lunii august,intrebarea mea este daca am avut acasta intrerupete intre cele perioade de contract voi putea sa beneficiez de ccc??
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
dulcinia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 15 Ianuarie 2015
Daca data nasterii este in luna august 2015, atunci perioada eligibila pentru CCC este septembrie 2014 - august 2015.

In acest caz, veti putea sa beneficiati de cc, avand in vedere cele mentionate de dvs in mesajul initial.
Data exacata a contr este de 22 sept 2014-31aug.2015,11 luni,si astfel am dreptul?
OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art. 4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.

(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).

(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).

(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.

Prin urmare , veti beneficia de indemnziatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt angajata din septembrie 2014 si nasc in august 2015, beneficiez de indemnizatie? marinabety marinabety buna seara, as vrea sa stiu va rog, daca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca sunt angajata din septembrie 2014 iar eu nasc in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Bettyp Bettyp Buna ziua ! Sunt angajata din 15 septembrie 2014 si urmeaza sa nasc in septembrie 2015 ( data probabila a nasterii 23 sep ), daca nasc intre 1-15 septembrie ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie ccc Segarceanu Segarceanu As dori sa stiu daca pot primi aceasta indemnizatie daca am avut un contract de munca in perioada 01.12.2012 - 01.12.2013 si intentionez a ma reangaja in luna ... (vezi toată discuția)