avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament de la comodatar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament de la comodatar

Buna seara,

O cunostinta ce pleaca din tara vrea sa imi dea locuinta in folosinta prin contract de comodat. Eu la randul meu vreau sa sub-inchiriez apartamentul, sa declar contractul la anaf. Tot ce trebuie facut.

Este posibila sub-inchirierea de catre mine ca si comodatar. Adica eu care am primit in comodat apartamentul, pot sa il inchiriez?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters298656 , utilizator 10:11, 17 Ianuarie 2015
Codul Civil nu reglementeaza ca locatorul trebuie sa fie si proprietarul bunului.
Pentru a putea subinchiria,este de preferat ca proprietarul bunului imobil sa va incheie procura autentificata in acest sens
Daca prin contract va este permis sa dispuneti de bun sub forma inchirierii lui nu este nicio problema.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere pe numele sotiei grandanat grandanat Bine v-am gasit. Sunt unic proprietar al unui apartament, pe care vreau sa-l inchiriez, insa as dori ca doar sotia sa apara pe contract ca si locator, si ... (vezi toată discuția)
Impozit subinchiriere mih.72 mih.72 Buna ziua, Am rugamintea sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: am primit doua apartamente pentru o perioada de 48 luni prin contract de comodat; doresc sa ... (vezi toată discuția)