avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract intre PFA si SRL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract intre PFA si SRL

Buna ziua,

Am o nelamurire legata de un contract de prestari servicii intre un PFA norma de venit si un SRL in cazul in care PFA-ul are si calitate de asociat si administrator in cadrul aceleiasi societati. M-am consultat cu cativa contabili, insa parerile sunt impartite. Am primit raspuns ca ar fi in regula pentru ca sunt entitati diferite, doar ca acel contract de prestari servicii trebuie sa se numeasca "cu persoane afiliate".
Cel mai recent răspuns: Floarea Sandru , Contabil 11:57, 16 Ianuarie 2015
Din cele descrise de dvs contractul este incheiat (sau va fi) intre persoane afiliate, indiferent daca e sau nu, numit astfel. Problema care poate interveni la aceste contracte este ca pot fi reconsiderate de catre organul fiscal, cu atat mai mult cu cat pot aparea avantaje fiscale datorita impunerii pe baza normei de venit a persoanei fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin un pfa si un srl voicud voicud Detin un PFA propriu, cu cod CAEN pentru activitate comerciala, cat si un SRL, ambele neplatitoare de TVA. Pot cumpara pe numele meu sau pe SRL-ul meu de la ... (vezi toată discuția)
Srl / pfa topmasaj topmasaj salut! va rog sa imi spuneti daca un srl al carui asociat unic sunt poate avea relatii comerciale cu un pfa care de fapt tot eu sunt. mai concret, vreau sa ... (vezi toată discuția)
Contract între pfa si srl rakkenrol rakkenrol Bună ziua, am o nelămurire: dacă am un PFA cu normă de venit pe consultanță IT si un SRL pe activități de design, pot să închei un contract între ... (vezi toată discuția)