avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tata s-a recasatorit acum 25 de ani.Sotia lui s-a mutat la noi in casa. Acum tata a decedat. Sotia lui are dreptul la casa? In toti acesti ani nu s-a investit nimic in casa.
Cel mai recent răspuns: simo_v , utilizator 20:09, 15 Ianuarie 2015
In mod normal nu ,....dar aceste situatii se solutioneaza in context.
Are dreptul pe care i-l da legea , datorita faptului ca sunt casatoriti legal. Nu conteaza daca au adus(sau nu) impreuna imbunatatiri, cum nu conteaza nici cand si cum a fost dobandit de tatal dvs.
Copiii au dreptul la 3/4 din bunurile pe care le-a detinut tatal lor, iar sotia supravietuitoare are dreptul la 1/4 din aceleasi bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nini02 nini02 Buna seara! Am si eu o nelamurire: acum 10 ani a decedat mama; s-a facut succesiunea, ramanand eu si tata coproprietari pe un apartament si o masina. Tata s-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea sa-mi pierd dreptul la mostenire? gimigimi gimigimi Tatal meu a decedat in urma cu 2 ani si nu s-a dezbatut taxa de succesiune. Mentionez ca dansul a fost recasatorit, dar nu mai are copii din aceasta casatorie. ... (vezi toată discuția)