avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debite catre asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debite catre asociatie

Am achizitionat de curand un apartament prin licitatie. Acum vreau sa-l vand, iar cei de la asociatie nu vor sa-mi dea o adeverinta in acest sens, pe motiv ca vechiul proprietar are datorii in suma de aprox. 21000 lei. Din cate stiu, in urma adjudecarii prin licitatie, apartamentul se ia liber de sarcini (deci nu se preiau datoriile de la asociatie). Ce se poate face in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 22:06, 15 Ianuarie 2015
Executorul trebuia sa verifice si datoriile catre asociatie si era in interesul dvs. ca din suma rezultata debitorul sa achite intretinerea.Transmiterea proprietatii se face cu adeverinta de la asociatie.
Asociatia trebuie sa recupereze acele sume.
Vanzarea prin licitatie s-a facut prin eludarea legii: trebuia sa stiti de acele datorii.
Aveti doua variante: intelegerea cu blocul sau instanta ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante cand proprietarul a decedat paun rodica paun rodica vrem sa dam in judecata un restantier. in apart locuieste fiul proprietarei care a decedat de curand. pe numele cui facem cererea de chemare in instanta? avem ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin licitație, cu datorii mari la întreținere. sunt obligat să le plătesc? MADALINAionita MADALINAionita Buna ziua, la data de 15,12.2014 am dobandit un apartament cumparat prin licitatie publica.Asociatia de proprietari impreuna cu administratorul blocului ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)