avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Procente participare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Procente participare

Buna seara , daca majorez capitalul social cu 100ron ( de la 200) prin intrarea unui nou asociat , asta inseamna ca asociatul nou va detine 10 parti sociale ,iar celalat 20 de parti sociale , iar procentele vor fi de 75% (200 roni) respectiv 25% pentru asociatul nou cu 100 ron participare?
Multumesc.
Nu se paoite imparti un capital de 300 lei. Daca vreti sa pastrati proportia de 75% pt., asociatul vechi si 25% pentru asociatul nou, trebuie sa mariti capitalul social la 400 lei , astfel incat noul asociat va avea , procent de participare 25 % , adica 10 parti sociale a 10 ron fiecare total 100 ron , si cel vechi va avea 75% , adica 30 parti sociale a 10 ron fiecare total 300 ron .

PS.La capital de 300 ron ies 75 ron plus 225 ron la aceste procente , care nu se pot imparti la 10 fara a da zecimale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti sociale firma noua pdavid pdavid Buna ziua. Am si eu o intrebare. Impreuna cu cateva persoane detinem un teren pe care vrem sa dezvoltam un proiect. Vrem sa deschidem un SRL nou care sa ... (vezi toată discuția)
Este corecta o astfel de distributie a partilor sociale? eugen82 eugen82 am un SRL capitalul social are 100 parti sociale doresc sa cooptez un nou asociat prin marire capital cu inca 50 de parti sociale este posibila o astfel de ... (vezi toată discuția)
Srl 2 asociati: e obligatoriu ca repartitia partilor sociale sa se face in functie de aporturi? emvetu emvetu Buna ziua, Sunt pe cale sa creez un SRL in partenariat cu un asociat (tot un SRL) As avea o intrebarea in legatura cu aportul asociatilor si numarul de ... (vezi toată discuția)