avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie neplatita

Buna seara! acum 2 ani am imprumutat pe cineva cu 1500 euro, considerand acea persoana de buna credinta.De ceva vreme ma tot amana.As vrea sa pornesc o actiune in instanta dar ca mijloace de proba am doar niste mesaje si doua inregistrari. Nu stiu cum sa procedez, poate ma puteti ajuta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:09, 17 Ianuarie 2015
2 INREGISTRARI AUDIO SI CATEVA SMS-uri ?
Acestea nu se iau in considerare in proc. civile.
'
Banii sunt ca si pierduti fara, dovezi concludente: un e-mail, un contract de mana, sau o chitanta de virament/transfer bancar.
'
Procesul e pierdut din fasa si chiar daca un avocat va dori sa va asiste in proces ati iesi in paguba mai mare, deoarece fara dovezile de mai sus, veti risipi banii pe avocati.
(2) Niciun act juridic nu poate fi dovedit cu martori, dacă valoarea obiectului său este mai mare de 250 lei.
(4) De asemenea, este inadmisibilă proba cu martori dacă pentru dovedirea unui act juridic legea cere forma scrisă, în afară de cazurile în care:

1. partea s-a aflat în imposibilitate materială sau morală de a-şi întocmi un înscris pentru dovedirea actului juridic;

2. există un început de dovadă scrisă, potrivit prevederilor art. 310;
(1) Se socoteşte început de dovadă scrisă orice scriere, chiar nesemnată şi nedatată, care provine de la o persoană căreia acea scriere i se opune ori de la cel al cărui succesor în drepturi este acea persoană, dacă scrierea face credibil faptul pretins.
(3) Începutul de dovadă scrisă poate face dovada între părţi numai dacă este completat prin alte mijloace de probă, inclusiv prin proba cu martori ori prin prezumţii.

Art. 265
Inscrisul este orice scriere sau alta consemnare care cuprinde date despre un act sau fapt juridic, indiferent de suportul ei material ori de modalitatea de conservare si stocare.

Inscrisurile pe suport informatic Art. 266
Inscrisul pe suport informatic este admis ca proba in aceleasi conditii ca inscrisul pe suport hartie, daca indeplineste conditiile prevazute de lege.

Lucrurile ca mijloace de proba Art. 341
(1) Sunt mijloace materiale de proba lucrurile care prin insusirile lor, prin aspectul lor ori semnele sau urmele pe care le pastreaza servesc la stabilirea unui fapt care poate duce la solutionarea procesului.
(2) Sunt, de asemenea, mijloace materiale de proba si fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de inregistrare a sunetului, precum si alte asemenea mijloace tehnice, daca nu au fost obtinute prin incalcarea legii ori a bunelor moravuri.



INREGISTRARI AUDIO SI CATEVA SMS-uri ?
Acestea nu se iau in considerare in proc. civile.


Aveti argumente ? Legea va contrazice.
Cazul dvs. este mult mai complicat decat pare desi aveti dreptate sa va fie restituiti banii.
Era bine sa aveti act scris facut in conditiile legii.

Fara avocat care sa va redacteze foarte bine actiunea in justitiei nu cred ca veti castiga procesul.
O alta problema este si aceea daca persoana este solvabila.
Chiar daca castigati procesul dar nu aveti din ce sa il executati silit nu va veti obtine banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati fara acte utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, daca am imprumutat o suma de bani fara sa inchei niciun act pot sa ii recuperez in vreun fel? Mentionez ca, singurele ... (vezi toată discuția)
Dovada scrisa ContSters296710 ContSters296710 In NCPC scrie: \\"Art. 309. - (1) Proba cu martori este admisibila in toate cazurile in care legea nu dispune altfel....4) De asemenea, este inadmisibila proba ... (vezi toată discuția)
Probe in civil cuziamusia cuziamusia ce art de lege califica si controleaza admiterea in procesele civile a probelor de tipul, informatie pe suport modern, electronic (CD, card memorie, flash ... (vezi toată discuția)