avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sechestru asigurator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sechestru asigurator

Buna seara,

Am avut un proces cu datornicul meu si eu am castigat. Astept sa soseasca hotararea judecatoreasca. Intre timp, ma tem ca acesta sa nu isi vanda imobilul.

Cum ar trebui sa procedez, sa merg la un executor judecatoresc si sa ii cer sa puna sechestru pe imobilul datornicului ?

Cum sa ma asigur ca pana cand hotarArea ramane definitiva si irevocabila, acesta nu isi vinde imobilul ca eu sa nu mai am pe ce sa il execut ? E singura lui avere, nu are surse de venit pentru ca lucreaza numai la negru.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:13, 16 Ianuarie 2015
Notati litigiul in cartea funciara.

Multumesc pentru raspuns. Cum anume fac asta, merg personal la cartea funciara ? Cu ce acte ?
Certificat de grefa care sa ateste existenta dosarului pe rol.

Notarea litigiului nu are ca efect indisponibilizarea bunului, dar va atrage atentia asupra unui eventual cumparator ca sunt ceva probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate dezmembra un imobil din moment ce este pus sechestru asigurator asupra lui? DragosPaun DragosPaun Buna ziua. Am urmatoarea problema : Daca am hotarare judecatoreasca prin care am pus sechestrul asigurator pe un imobil, proprietarului acelui imobil cu care ... (vezi toată discuția)
Procedura ptr. obtinerea in instanta a unei incheieri ptr. notarea interdictie de instrainare Irina S. Irina S. Am pe rol o actiune avand ca obiect \"hotarare care sa tina loc de act autentic\". Paratul ameninta continuu reclamantul ca nu apuca sa se judece ptr. a ... (vezi toată discuția)
Radiere litigiu atomol atomol cum si unde se poate cere radierea unui litigiu inscris in cartea funciara ???litigiu solutionat cu multi ani in urma???multumesc!!!!!! (vezi toată discuția)