avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Preluare neautorizata a datelor firmei pe site-urile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Preluare neautorizata a datelor firmei pe site-urile cu informatii despre firme

Buna ziua,

Este vorba in cazul nostru de vrajitorul.eu
Refuza sa scoata de pe site datele firmei noastre - fapt pentru care sintem sunati in continuu de diversi prestatori de servicii, pentru ca prin amabilitatea unui functionar de la Registrul Comertului a fost transmis si numarul privat de telefon.

1. cum ii putem forta sa stearga datele noastre?

Datele au aparut inainte ca noi sa ridicam CUI-ul si de a fi transmis cuiva numele firmei, deci imposibil sa fi aflat de ep site-ul Finantelor prin simpla interogare

2. cum putem forta Registrul sa rezolve macar problema numarului de telefon - ei sustin ca nu se poate decit contra-cost, desi numarul l-am dat pentru a fi notificati de aprobarea unei situatii urgente. A fost scris, ce e drept, pe unul din formularele pentru infiintarea firmei, dar pentru ca aveau nevoie de un numar de contact. In plus, nicaieri nu e stipulat ca datele vor deveni publice

3. nu sintem de acord ca Finantele sa publice pe site mai mult decit Nr. inreg. R. C. si CUI - e adevarat ca trebuie sa publice si data exacta (zi, luna) a inregistrarii firmei?

Nu este o problema sa fie la indemina Finantelor, dar e o problema sa fie la indemina oricui. J-ul si CUI-ul ar trebui sa fie suficiente

Multumim anticipat!!
Cel mai recent răspuns: IuliaPopescu , utilizator 12:10, 16 Ianuarie 2015
Anumite date sunt publice si se pare ca ONRC si ANAF "le vand" pur si simplu unor astfel de site-uri care apoi fac la randul lor bani din accesarea acestor date de catre clienti.
Va sugerez sa consultati un avocat specializat intr-un astfel de domeniu.
Va multumesc! Asa am si de gind sa fac!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal ca orc si ministerul de finante sa publice pe internet si vanda informatii personale ale pfa ang-2012 ang-2012 Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul. Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate registrul comertului niconica niconica Este corect ca Registrul Comertului sa faca publice nu numai situatii financiare sau date de identificare firma ci si date de contact telefon, mail sau ... (vezi toată discuția)
O societate comerciala are 2 cui-uri. alex256 alex256 Buna ziua! O societate comerciala, X SRL, sa o numim, are 2 CUI-uri, unul dintre ele apare ca inregistrat in Registrul Comertului, altul apare fara numar de ... (vezi toată discuția)