avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... folosinta gratuita a fondului de comert
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

folosinta gratuita a fondului de comert

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca un fond de comert ( site+ clienti) poate fi dat in folosinta gratuita sau oneroasa unei alte societati? Si daca da, trebuie inregistrat undeva acel contract de comodat/ locatiune? Multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:43, 16 Ianuarie 2015
NCC:

Conținutul capacității de folosință

Art. 206. -
(1) Persoana juridică poate avea orice drepturi și obligații civile, afară de acelea care, prin natura lor sau potrivit legii, nu pot aparține decât persoanei fizice
(2) Persoanele juridice fără scop lucrativ pot avea doar acele drepturi și obligații civile care sunt necesare pentru realizarea scopului stabilit prin lege, actul de constituire sau statut
(3) Actul juridic încheiat cu încălcarea dispozițiilor alin. (1) și (2) este lovit de nulitate absolută.

Capacitatea de a primi liberalități

Art. 208. - Prin excepție de la prevederile art. 205 alin. (3) și dacă prin lege nu se dispune altfel, orice persoană juridică poate primi liberalități în condițiile dreptului comun, de la data actului de înființare sau, în cazul fundațiilor testamentare, din momentul deschiderii moștenirii testatorului, chiar și în cazul în care liberalitățile nu sunt necesare pentru ca persoana juridică să ia ființă în mod legal.


Principiul specialitatii capacitatii de folosinta nemaifiind reglementat de noul cod, rezulta ca liberalitatile sunt permise. Cu atat mai mult actele cu titlu oneros.

Nu cred ca actul trebuie inregistrat undeva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie intre persoane juridice Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua. conform NCC o persoana juridica [b]poate primi [/b]liberalitati . ( art. 208). anterior NCC era interzisa donatia intre doua persoane juridice. ... (vezi toată discuția)
Donatie intre persoane juridice maxine maxine Speta, Suntem un S.A. cu capital majoritar de stat si in baza unui contract de concesiune avem si administrarea domeniului public. Intrebarea noastra ... (vezi toată discuția)
Neplată taxe către stat pentru angajații unui ong. care sunt riscurile pentru membrii fondatori? claudia.dumitru claudia.dumitru Buna seara, In cazul in care, o asociatie cu 3 membri asociati, a avut angajati anul trecut o perioada de cateva luni, timp in care, din motive de lipsa a ... (vezi toată discuția)