avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitii in valuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitii in valuta

Buna ziua.
Am dori sa cumparam pe firma, din Germania, o masina in valoare de 5000 eur. Se poate face plata cash?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 14:42, 16 Ianuarie 2015
Conform Ordonantei 15/1996 sunt plafonate incasarile si platile in numerar intre persoane juridice la nivelul de 5.000 lei pe zi.Daca se achizitioneaza masina de la o persoana fizica, nu exista, deocamdata, plafon de plati, deci plata cask e ok.( Se incadreaza si in plafonul de trecere a sumelor in numerar peste granita).Este discutabil daca se aplica acest plafon in cazul platii catre o persoana juridica straina.
Multumesc. Achizitia se face de la o persoana juridica din Germania.
hflori a scris:

Este discutabil daca se aplica acest plafon in cazul platii catre o persoana juridica straina.


Nu este discutabil nimic in aceasta privinta. Plafonul de 5000 lei se refera la platile efectuate in lei. Aici este vorba de o plata in valuta care se poate efectua fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe plati cu chit pentru o factura ce nu depaseste 5000 ron komon komon Va rog sa-mi spuneti daca se pot face mai multe plati cu numerar cu chitanta la un furnizor pentru o factura care nu depaseste 5000 ron. Multumesc! (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Plata mai mare de 5000 lei mihaelatanasactb mihaelatanasactb o societate cumpara un bilet de avion de la o ag de turism din Romania si plateste cash 2240 eur(9.754,08 lei).ag de turism intra si ele la plafonul ... (vezi toată discuția)