avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat fiscala

Firma mea executa lucrari de constructie pentru persoane fizice. La inceputul activitatii am fost sfatuita sa-mi achzitionez casa de marcat fiscala.Este gresit ca am dat bon fiscal si factura sau trebuia sa dau factura si chitanta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:23, 11 Iunie 2009
Nu este nici o greseala daca ati eliberat factura fiscala insotita de bonul fiscal. Problema era daca nu le eliberati ....puteati fi acuzata de evaziune fiscala.
din cate cunosc eu activitatea despre care vorbiti este exclusa in ceea ce priveste obligatia de a folosi casa de marcat ...daca tot aveti casa de marcat folositi-o, nu e nimic gresit in asta
Va multumesc!
numai ca pe bonul fiscal trebuie sa apara ori materialul ori presatarea de serviciu#-o
O lamurire daca se poate...

Voi deschide un magazin - vanzare gresie si faianta... Peste 200 de modele...
Intrebare...
Conform Normei de aplicare a OUG 28/1999, art. 56 alin. 1 lit D, bonul fiscal trebuie sa contina "denumirea fiecarui produs..." Este ilegal sa trec doar categoria produslui, respectiv "gresie", "faianta", "brauri ceramice', etc, sau trebuie obligatoriu sa trec fiecarui produs cate un cod astfel incat sa fie individualizate?

Recunosc ca nu stiu, multe magazine am vazut ca trec doar categoria din care face parte produsul... Am cumparat un wc, o chiuveta cu picior, baterie cu dus, racorduri, etc, si pe bonul meu scria doar "obiecte sanitare"...

Ma lamureste cineva?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Pret transport pe bon fiscal? gogutza gogutza Am un magazin online si livrez catre persoane fizice cu firma de curierat. Le emit factura fiscala pe care sunt produsele (fiecare produs cu denumire) si ... (vezi toată discuția)
Exista vreo legatura intre produsele de pe nir si cele trecute in casa de marcat ? distribution distribution Buna ziua, As dori sa aflu raspunsul la cateva intrebare, inainte de a discuta cu contabilul (doresc sa am habar sa stiu ce intrebari formulez ... (vezi toată discuția)
Cum alcatuiesc lista de produse pt casa de marcat ancutze ancutze Buna ziua! Am un showroom de mobilier de lux. Catalogul cupinde mai multe colectii, deci exista multe coduri de produse in catalog (functie de colectie, de ... (vezi toată discuția)