avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat fiscala

Firma mea executa lucrari de constructie pentru persoane fizice. La inceputul activitatii am fost sfatuita sa-mi achzitionez casa de marcat fiscala.Este gresit ca am dat bon fiscal si factura sau trebuia sa dau factura si chitanta. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:23, 11 Iunie 2009
Nu este nici o problema daca treceti doar categoria produsului respectiv.in cazul Dmv:gresie , faianta, etc.....
Am avut probleme cu garda financiara care vrea ca pe bonul fiscal sa apara denumirea fiecarui produs codificat distinct si nu pe categorii de produse. Au explicat ca daca din categoria respectiva toate produsele ar avea acelasi pret de intrare si vanzare , ar fi OK ! Dar, in interiorul categoriei incaltaminte sunt in magazin 20 de feluri de pantofi, sandale, etc in cantitati diferite, cu preturi de intrare si de vanzare diferite.
De atunci am introdus fiecare produs cu codul sau separat.
Mi s-a explicat ca mai acceptabil e sa se scrie pe factura "marfuri conform bon fiscal nr... " atinci cand se emite factura si bon fiscal, decat sa fie invers deoarece la vanzarea cu amanuntul bonul fiscal este de baza si se emite obligatoriu , iar factura se emite doar la cererea clientului. Si-atunci evidenta si eventualele verificari se fac pe baza bonurilor fiscale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret transport pe bon fiscal? gogutza gogutza Am un magazin online si livrez catre persoane fizice cu firma de curierat. Le emit factura fiscala pe care sunt produsele (fiecare produs cu denumire) si ... (vezi toată discuția)
Exista vreo legatura intre produsele de pe nir si cele trecute in casa de marcat ? distribution distribution Buna ziua, As dori sa aflu raspunsul la cateva intrebare, inainte de a discuta cu contabilul (doresc sa am habar sa stiu ce intrebari formulez ... (vezi toată discuția)
Cum alcatuiesc lista de produse pt casa de marcat ancutze ancutze Buna ziua! Am un showroom de mobilier de lux. Catalogul cupinde mai multe colectii, deci exista multe coduri de produse in catalog (functie de colectie, de ... (vezi toată discuția)