avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna seara, ajutati-ma si pe mine cu un sfat va rog. M-am separat de sotul meu, (fara sa divortam insa) si avem un copil. Situatia noastra financiara sta cam asa: avem un credit pe numele nostru de la banca, in valoare de 35000 ron, pe un termen de 10 ani, cu care am renovat un apartament primit de sot de la parintii lui prin donatie. Mai avem si o masina luata tot in timpul casatoriei. Nelamuririle mele sunt urmatoarele: in cazul unui divort, ce drepturi am eu, imi revine ceva din tot ceea ce am agonisit in timpul casniciei? Pot primi cumva jumatate din valoarea ratelor pe care le-am platit la banca, pana in momentul in care ar surveni divortul? Se poate face ceva ca in cazul unui divort, daca sotul nu mai plateste ratele la banca (el ramanand cu tot ce e in apartament) sa nu fiu silita eu de banca, sa platesc ratele?
Si in cazul unui copil minor, cum se procedeaza cu vizitele, pe care le poate face tatal. Eu si copilul stam acum cu parintii mei, si eu i-am permis sa vada copilul de cate ori a vrut, dar de cateva zile, sotul spune ca vrea sa ia copilul pe la el pe acasa. Poate face asta fara acordul meu sau fara sa fie insotit de mine copilul? Ii va permite vreun tribunal sa ia copilul pe la el, fara sa-l insotesc eu? Va intreb pt ca sotul e un om, care ma jigneste si eu chiar nu vreau sa merg cu copilul pe la el pe acasa, pentru ca nu cred ca i-ar face bine copilului sa mai asiste si acum la jignirile pe care mi le aduce sotul, asta fiind si motivul pentru care suntem separati. Si singur n-as vrea sa las copilul cu el, pentru ca mi-e teama ca nu mi-l mai aduce inapoi.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danielaa76 , utilizator 09:32, 9 Iunie 2009
ca sa pastrati lucrurile cat de cat calme incercati sa-l lasati sa-si vada copilul sau sa mergeti impreuna la el in vizita.
apartamentul fiind bun donat este bunul propriu al sotului, caci banuiesc ca nu l-a donat pe numele amandorura.
in plus dvs. daca dovediti ca ati facut amenajari in acel imobil cu bani imprumutati, veti putea obtine banii innapoi.
sfatul meu: va luati inapoi partea dvs investita in apartament, ii cedati dreptul dvs la masina iar el sa ramana sa plateasca creditul. incercati sa incheiati o tranzactie, ca sa rezolvati civilizat.

in functie de varsta copilului, impreuna cu tatal trebuie sa conveniti asupra unui program de vizita.

av.m.vasilescu
Si daca nu reusesc sa ma intelg cu el, pentru ca in ultimul timp nu mai am cu cine vorbii, parca vorbesc cu peretii, nu se poate face nimic, ca eu sa nu fiu silita sa platesc ratele la banca daca el nu le plateste? Va intreb pentru ca m-a amenintat ca va face acest lucru. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj danielaa76 danielaa76 Va rog, daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva: sotul meu a primit de la parintii lui un apartament, prin donatie, anul trecut, apartamentul l-am ... (vezi toată discuția)
Partaj cu probleme si stabilire perioada de vizita a minorului nigela_3421 nigela_3421 Buna ziua! Doresc sa va cer un sfat. Am divortat acum 2 ani. Am o fetita de 5 ani. In timpul procesului de divort nu s-a stabilit dreptul de vizita pt fostul ... (vezi toată discuția)
Donatie inainte de executare silita epigonii1 epigonii1 Buna ziua ! Tatal sotului meu a primit o citatie de executare silita a casei pentru neplata unei sume de bani,suma pe care el nu o mai poate achita lunar. A ... (vezi toată discuția)