avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... minor lipsit de capacitate de exercitiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

minor lipsit de capacitate de exercitiu

Buna ziua,

Puteti sa ma ajutati cu privire la formalitatile necesare pentru ca un minor lipsit de capacitate de exercitiu sa poata dobandi un imobil printr-un contract de vanzare?
Care sunt pasii si eventual daca imi puteti indica si texte de lege in care este reglementata aceasta situatie.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 23:03, 16 Ianuarie 2015
Minorul este lipsit de capacitate de exercițiu. De la vârstă de 14 ani el are capacitate de exercițiu restrânsă. Pentru ca cumpăra un bun imobil minorul trebuie reprezentat in contract (asta pana la vârstă de 14, ani) de parinte, reprezentantullegal, tutore, sau asistat de aceștia (după ce a împlinit varsta de 14 ani). Desemnarea reprezentantului se face punctual pt fiecare operațiune juridica si se obține aceasta desemnare fie de la Autoritatea tutelara fie de la Instanță de tutela. Având in vedere ca minorul nu are venituri din care ar putea da prețul pt imobil, in afara de cazul in care a moștenit o suma de bani, contractul de vânzare cumpărare se face cu procuratori de fonduri prin donație. Adică o persoana care poate fi din familie sau nu donează banii cu care minorul cumpăra acel imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil pe numele nepotilor kicsim2006 kicsim2006 buna ziua mama doreste sa cumpere un imobil pe numele nepotiilor este posibil? ce fel de acte are nevoie? (vezi toată discuția)
Act de vanzare catre un minor carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez de sotul meu si, ca nu mai facem partaj am vrea sa trecem casa proprietate comuna in proprietatea fiului nostru minor in varsta de 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Tutore florentina1971 florentina1971 Buna ziua.Sotul meu are prin hotarire definitiva de divort incredintarea fiului lui in varsta de 13 ani.In urma cu cativa ani a fost plecat din tara si a ... (vezi toată discuția)