avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reparatii in garantie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reparatii in garantie

buna seara.
am achizitionat canapea extensibila care, dupa aprox. 6 luni de la achizitie a necesitat reparatii in garantie pt ca s-a deformat salteaua.Rezolvare in aprox14 zile.dupa inca 8 luni, iarasi s-a deformat salteaua, iarasi a fost reparata, dar numai partial, si am retrimis canapeaua pentru aducerea ei la conformitate. dupa numai 3 saptamani, am constatat iarasi deformarea saltelei, iar producatorul a constatat ca intr-adevar si a 3-a oara salteaua s-a deformat, facand aproape imposibila utilizarea acestei canapele. Pot solicita vanzatorului/producatorului restituirea sumei achitate? in nici 15 luni sa fie efectuata aceeasi reparatie de 3 ori, este un mare semn de intrebare privind calitatea materialelor utilizate.
multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:38, 17 Ianuarie 2015
Incercati, poate e firma serioasa si tine la imagine. Legal nu aveti sustinere, obligatia lor e sa aduca produsul la conformitate ori de cate ori apare o problema in timpul periodei de garantie si au respectat-o.
Poate n-ar fi rau sa luati in calcul schimbarea cu alta canapea, mai scumpa deci teoretic mai buna decat asta pe care o aveti. Achitarea unei diferente de pret inseamna ca ati cumparat un produs nou, deci incepe o noua perioada de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre canapea extensibila. buna ziua. va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. am mers intr-un ... iulia_79 iulia_79 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema. Am mers intr-un magazin de canapele cu dorinta de a-mi cumpara o canapea pe care sa pot dormi pe ea,exact ... (vezi toată discuția)
Produs mobilier stricat - reparatie/inlocuire - timp? tynatwine tynatwine Buna ziua, Am achizitionat un set de mobilier hol – canapea + 2 fotolii, vazand doar canapeaua in magazinul local – nu aveau set. Nu am avut acces sa o ... (vezi toată discuția)
Returnare produs in garantie - mobilier ghineaoctavian ghineaoctavian Buna ziua Firma mea comercializeaza canapele printr-un magazin online. Acum am urmatorele situatii: 1. Am un client, care dupa un an si jumatate de ... (vezi toată discuția)