avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre limba materna si invatarea ei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre limba materna si invatarea ei

Buna ziua. Problema mea, este urmatoarea: fosta sotie s-a mutat (fara acordul meu) in Germania.A refuzat sa il lase pe copil sa tina legatura cu mine si l-a determinat sa uite limba romana (avea 4 ani, la plecare, iar acum are 14).Intrebarea mea este:exista vreo lege care o obliga sa permita copilului sa vorbeasca limba materna? Cineva mi-a spus ca a vazut o emisiune cu un caz asemanator si a spus ca e impotriva legii sa obligi copilul sa nu vorbeasca limba materna. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radusf2009 , utilizator 18:22, 20 Ianuarie 2015
Sotia dvs. o sa se justifice prin faptul ca se afla impreuna cu minorul in Germania, unde nu i-ar folosi la nimic adresarea in limba romana. Daca se afla cu copilul in Romania poate ca ati fi avut castig de cauza dar asa, sunt de parere ca va agitati degeaba. Nu va ramane decat sa invatati germana ori engleza pentru a va intelege cu propriul copil. In vacanta nu aveti dreptul sa-l luati la dvs.? astfel ati putea sa-i invatati putin cate putin romana.
Am inceput un proces in Germania, pentru Restabilirea autoritatii parintesti. Pana acum a refuzat sa-mi dea o adresa, un nr. de telefon, etc. astfel ca nu am putut sa iau legatura cu el.A stat la adapostul strainatatii si a facut tot posibilul sa ma indeparteze de copil. Iar autoritatile romane spun ca nu e de competenta lor sa faca ceva, copilul avand domiciliul in strainatate.Mai incerc si o Plangere Penala pentru ca sentinta de divort a ramas definitiva si irevocabila(deci are putere de lege) si ea nu a cerut niciodata vreo schimbare, asa ca imi e incalcat dreptul la vizita.
Tipm de 10 ani v-ati vazut rar copilul?
L-am vazut foarte rar. L-a speriat prin anumite amenintari (cum ca Romania e o tara periculoasa, iar eu sunt un "paria" si daca nu o asculta, il trimite in Romania unde nu o sa aiba nimic) si l-a invatat sa nu vrea sa ma vada mai mult decat sa ia banii si cadourile de la mine si apoi sa vrea sa plece.
In momentul in care ii trimiteti cadouri copilului ce metoda aplicati?

Alte discuții în legătură

Ingradirea dreptului de acces la propriul copil adrianuceanu adrianuceanu Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema legata de ingradirea dreptului de a-mi vedea copilul minor care in urma hotararii de divort a fost ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor alina81 alina81 Buna seara! In septembrie 2008 logodnicul meu (este din germania si traieste acum de un an in Bucuresti) va avea al doilea termen in procesul deschis de el ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor iulia_cc iulia_cc buna ziua..prietenul meu a ajuns intr-o situatie foarte neplacuta din cauza unei femei care i-a facut un copil, o fetita, fara a avea acordul acestuia..el a ... (vezi toată discuția)