avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ingradirea dreptului de acces la propriul copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ingradirea dreptului de acces la propriul copil

Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema legata de ingradirea dreptului de a-mi vedea copilul minor care in urma hotararii de divort a fost incredintat spre crestere si educare mamei.
Divortul dintre mine si mama lui a survenit in urma cu doi ani si prin hotararea judecatoreasca, ramasa definitiva si irevocabila, am dobandir dreptul de a-mi vedea copilul, in varsta de 9 ani, de doua ori oe luna.
In urma cu o luna incercand sa iau legatura cu el am aflat, prin intermediari, ca plecase in Germania impreuna cu mama lui fara ca mie sa mi se spuna ceva. Dupa mai multe incercari am reusit sa dau de ei undeva in Germania iar raspunsul din partea mamei lui a fost ca aici in tara i-a suspendat anul scolar si ca este mai bine pentru el acolo.
Acestea sunt pe scurt datele problemei iar intrebarea mea este ce drepturi mai am in relatiile mele cu copilul si, dat fiind faptul ca mediul in care traieste acum este, din punctul de vedere al educatiei lui total nepotrivit (copilul nu cunoaste deloc limba germana),ce pot face sa-l readuc in tara?
Mentionez ca nu mi-am dat in niciun fel consimtamantul ca copilul sa treaca granita pentru o perioada atat de lunga.

Multumesc
Adrian Uceanu

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:24, 31 Octombrie 2010
nu era necesar consimtamantul daca i-a fost incredintat mamei prin hotarare.
incercati o actiune de reancredintare.
puteti si o plangere penala.
in toate cazurile cred ca si instanta va considera ca este un trai mai bun pentru copil, acolo in germania.
Bun sunt deacord cu dumneavoastra legat de dreptul mamei de a trece granita impreuna cu copilul ca turist, dar pentru a se stabili intr-o alta tara nu imi ingradeste dreptul de a-mi vizita copilul? Legea apara doar interesele mamei? Pe ale copilului cat si a tatalui nu? Copilul dupa ce a absolvit un an scolar in Romania este mutat in alta tara in care incepe din nou clasa intai coloreaza si invata limba germana din fotografii, la genul : priveste o fotografie cu un mar si este invatat sa rosteasca un cuvant german. Toate acestea la varsta de 9 ani, acest lucru nu este daunator educatiei lui?
Imi cer scuze nu vreau sa fiu dur cu nimeni dar sunt prea nervos pe aceasta atitudine si in privinta educatiei copilului nu fac rabat.
adrianuceanu a scris:

Toate acestea la varsta de 9 ani, acest lucru nu este daunator educatiei lui?


Poate este, poate nu. Cunosc un copil care invata in Italia si este primul din clasa. Nu vreau sa intru intr-o dezbatere referitor la locul unde e mai bine.
Dvs., poate, inainte sa faceti vreo plangere penala, ar trebui sa mergeti pana acolo sa vedeti cum creste copilul dvs. Nu de alta, dar toate deciziile ar trebui sa le luati in beneficiul copilului dvs. .
Nu zic ca este in regula cum a procedat mama, sa plece fara sa spuna nimic.
Nimeni nu va poate ingradi dreptul sa va vizitati copilul chiar si in Germania,cum nimeni nu va poate opri sa ganditi si sa actionati ,in primul rand ,in functie de ce este mai bine pentru minor si apoi pentru dvs.
Cand este vorba despre un copil,consider eu ,ca tensiunile mai vechi sau mai noi,trebuie sa inceteze spre binele acestuia.
Sa aveti ganduri bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate tutelara andu9 andu9 Buna ziua, Va rog, pentru un sfat in domeniu: am trait cu o fata in concubinaj timp de 6 ani, timp in care a nascut un copil, acesta fiind recunoscut de mine ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minor Costel_71 Costel_71 Buna. Am fost casatorit timp de 10 ani. A urmat un divort \\"fara avocati\\" , la finalizarea caruia instanta a hotarat \\"minorul ramane in ingrijirea mamei, ... (vezi toată discuția)
Reincredintare copil catescu doru catescu doru Din mai 2010 am o hotarare de divort cu incredintare minor catre mama.Copilul acum in varsta de 10 ani si jumatate a locuit un an si jumatate cu mama sa in alt ... (vezi toată discuția)