Din mai 2010 am o hotarare de divort cu incredintare minor catre mama.Copilul acum in varsta de 10 ani si jumatate a locuit un an si jumatate cu mama sa in alt oras.Tot acolo a facut si jumatate din clasa a II a si clasa a III a .In aceasta perioada aproape in fiecare fiecare week end si vacantele in proportie de 90% a fost la mine.
Din 15 iunie 2011 copilul este la mine,si la insistentele sale , in septembrie, mama sa a facut transferul la scoala si orasul unde locuiesc ; astfel ,cu ajutorul si suportul scolii al invatatorului si directorului ,copilul a revenit in aceeasi clasa ,la acelasi invatator acolo unde a invatat prima si jumatate din clasele primare.Se simte bine ,aici are prieteni si colegi de cand s a nascut.Merge la mama sa cand doreste......doar ca nu prea "il trage inima".....Eu platesc pensia alimentara in continuare,......imi este retinuta conform hotararii judecatoresti.Am considerat ca daca asta este "pretul" pentru mama sa iubitoare,pt ca baiatul sa fie langa mine.....chiar nu mai conteaza......Sunt "multumit" ca este langa mine,ca ma pot ocupa de cresterea si educarea lui asa cum trebuie si ca asta isi doreste si copilul.....
Intrebarea mea este : Ce sanse as avea daca as redeschide un proces de reancredintare a copilului,in conditiile de mai sus ? Ma gandesc ca in situatia de fata nu am nici un drept ,si doresc sa clarific situatia.