avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Schimbare telefon defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Schimbare telefon defect

Buna ziua
Am cunparat un telefon si in trei luni s-a defectat de doua ori. Daca asa functioneaza nou fiind ma intreb dupa un an cum va functiona. Oare as putea sa oblig firma care mi l-a vandut sa mi-l schimbe cu un alt model?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
catara2, utilizator
Cel mai recent răspuns: catara2 , utilizator 09:24, 18 Ianuarie 2015
Buna ziua.
Depinde ce este stipulat in contractul de vanzare-cumparare.De regula daca se defecteaza de trei ori sunt obligati sa-l schimbe.Cititi contractul.
Din pacate numarul de defectiuni/reparatii dupa care apare obligatia de schimbare nu apare niciunde in legislatie insa conteaza cand o eventuala reclamatie e analizata de ANPC. Doua probleme in 3 luni sunt cam mult.
Daca apare din nou o defectiune solicitati vanzatorului inlocuirea produsului pentru lipsa de conformitate, negociati, poate obtineti inlocuirea. Daca service-ul remediaza problema nu sunt obligati sa vi-l schimbe. Doar cand cei din service dau negatie de reparare au aceasta obligatie.

Conteaza si timpul cat ati ramas fara telefon. Verificati sa fie completat corect certificatul de garantie cu perioadele cat a fost in service (eu am avut o problema asemanatoare si au vrut sa ma pacaleasca, au scris mai putin la durata reparatiei si nu au completat corect motivul trimiterii in service); daca se intampla din nou in curand faceti reclamatie la ANPC si atasati copie dupa certificat ca sa se vada ca nu v-ati prea putut folosi de el.
Multumesc mult pentru sfaturi. Cred ca daca se mai defecteaza odata o sa-i reclam la OPC. Sper sa-l repare bine de aceasta data sa nu fiu nevoit sa ajungem aici, pentru ca modelul imi place, insa nu as vrea sa stea mai mult prin service-uri decat sa-l foloesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Service telefon bogdan.voinea bogdan.voinea Buna ziua Am si eu un telefon: Motorola V3 in garantie, predat in service. 1. data predarii: 13.03.2009 data primirii: (din pacate nu am facut o ... (vezi toată discuția)
Reparatie telefon xp-kry xp-kry In data de 26.04.2016 am achizitionat un telefon iPHONE de la Vodafone. In data de 05.01.2018 l-am trimis in service ( Regenersis ) pentru ca se defectase . ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil MihaiS123 MihaiS123 Buna ziua, Am un telefon mobil destul de scump la care s-a defectat displayul in primul an din cei 2 ani de garantie. L-am trimis la service si e acolo de 4 ... (vezi toată discuția)