avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema pt care va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Caz: angajat aflat in CIC, a optat pt concediu 2 ani. Data la care copilul implineste 2 ani este 23 martie. El se intoarce la lucru in 15 ianuarie. In acest caz poate beneficia de stimulentul de insertie sau nu? Daca da, ce termen are la dispozitie pt depunerea dosarului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:46, 17 Ianuarie 2015
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 24.
Dreptul reprezentând stimulentul de inserţie se cuvine dupã cum urmeazã:

a) începând cu ziua urmãtoare celei în care persoana îndreptãţitã îşi reia activitatea profesionalã şi realizeazã venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...

2. - Recomandarea mea este sa depuna mai repede cererea (si o poate face, nu e mare lucru), chiar in primele zile dupa reluarea activitatii.
- La AJPIS se depune cererea si o copie dupa decizia de reluare a activitatii, emisa de angajator.
- Tot atunci, in primele zile, sa anunte in scris AJPIS ca a reluat activitatea pentru a nu mai primi indemnizatia pentru CCC pe care trebuie apoi sa o restituie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie MARIUSRADUCU MARIUSRADUCU Buna ziua.Incepind cu data de 1 noiembrie 2013 am optat pentru concediu si indemnizatie de pina la doi ani pentru cresterea copilului.Intrebarile mele sunt ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)