avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar Penal pentru infractiuni prevazute de Legea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar Penal pentru infractiuni prevazute de Legea nr.241/2005

In anul 2011, mi s-a deschis un dosar penal conform legii 241/2005 art.6 pentru fapte comise intre anii 2005-2010.
In momentul de fata dosarul fiind in curs de cercetare, la Parchet.
As vrea sa aflu, daca din anii 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 s-a prescris ceva iar in caz contrar ce variante am.

Mentionez ca prejudiciul in cauza este de 9000 RON iar firma fiind radiata prin insolventa, tot din 2011.
Va multumesc si astept raspuns.

Probabil s-a retinut savarsirea infractiunii in forma continuata, astfel termenul de prescriptie al raspunderii penale se calculeaza de la data săvârşirii ultimei acţiuni sau inacţiuni, cursul prescriptiei sigur a fost intrerupt, nu cred sa discutam de prescriptie in momentul de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia raspunderi penale - uz de fals - inainte de a ramane definitiva ? laurentiu_nl laurentiu_nl Cum se calculeaza exact prescriptia raspunderi penale? Stiu ca incepe in momentul cand a avut loc fapta (martie 2005), dar cand se termina acest termen de ... (vezi toată discuția)
Delapidare, grup infractional si evaziune fiscala ContSters101393 ContSters101393 Buna ziua, As dori cateva informatii referitoare la noul cod penal in ce priveste urmatoarele fapte penale : delapidare , grup infractional si evaziune ... (vezi toată discuția)
De la ce moment curge termenul de prescriere a inselaciunii? catinf catinf Am aflat ca inselaciunea se prescrie la 5 ani, conform NCP. Am o plangere penala pentru inselaciune impotriva unei persoane, inregistrata in decembrie 2012, ... (vezi toată discuția)