avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 114 vs art 137 al 4si 5
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 114 vs art 137 al 4si 5

Aceste 2 articole au legatura cu orele suplimentare ?Spre exemplu in cazul articolului 137 al 4 si 5 daca se acorda repaus cumulat de 4 zile dupa 10 zile lucrate consecutiv angajatul trebuie sa solicite angajatorului in scris ca doreste sporul cuvenit in baza disp art 123 din CM sau angajatorul avand in vedere programul impus ar trebui sa plateasca acest spor asa cum este prev in art 137?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 18 Ianuarie 2015
Art. 137 alin.5 C.mun. - Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).

Prin urmare, angajatorul este obligat sa acorde dublul compensatiilor cuvenite pentru salariati care au beneficiat de repaus saptamanal acordat cumulat, dupa o perioada de activitate continua care nu a depasit 14 zile calendaristice.

Salariatii pot face o astfel de solicitare.
Aceste 2 articole 114 si 137 au vreo legatura?
Art.114 C.mun. se refera la durata maxima legala a timpului de munca , pe cand art.137 se refera la munca in zilele de repaus saptamanal.

Cele doua articole se refera la aspecte diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repausul saptamanal Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoare dilema: Art. 137 din Codul Muncii zice: [b](4) În situaţii de excepţie zilele de repaus sãptãmânal ... (vezi toată discuția)
Munca in repaus saptamanal FRD FRD Daca o societate desfasoara programul de lucru 10 zile lucrate consecutiv cu 4 zile libere consecutiv iar in CIM este prevazut ca program de lucru 40 ore pe ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Codul Muncii-Art.137 \"(4) În situaţii de excepţie zilele de repaus săptămânal sunt acordate cumulat, după o perioadă de activitate ... (vezi toată discuția)