avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Violarea Intimitatii - reparatie telefon, intentie de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Violarea Intimitatii - reparatie telefon, intentie de accesare date private in service

Buna seara,

Vin cu urmatoarea problema:
Ulterior am trimis catre service, un telefon mobil.
Problema? Telefonul s-a blocat, s-a inchis, nu a mai pornit decat peste o zi, iar cand a pornit m-am trezit cu ecranul crapat.(mentionez ca nu este vorba de soc mecanic iar telefonul are aspectul ireprosabil)
Am trimis telefonul la serviceul autorizat, iar dupa o saptamana a venit inapoi, cu garantia anulata pe motiv "soc mecanic".
Telefonul chiar daca avea ecranul crapat, tot se putea utiliza.
Cand l-am primit inapoi, am inceput sa umblu prin el. Mentionez ca aplicatiile Galerie foto si mesaje le am parolate, iar daca cineva introduce parola gresit, i se face poza prin camera frontala.
Mare mi-a fost uimirea sa gasesc in telefon, poze cu un individ necunoscut, pe perioada cat a fost in service, care a incercat sa imi acceseze datele private.
Ce pot sa fac sa mi se faca dreptate, iar telefonul sa fie repus in garantie si in ce articol se regaseste problema cu accesarea datelor personale si cum se pedepseste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
andreiratiu92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:51, 17 Ianuarie 2015
Pai nu vi le-a accesat... si nu stiu daca intentia se pedepseste, daca nu va raspunde cineva si la aceasta intrebare deschideti topic in forumul Drept penal (fara sa mai expuneti si problema legata de garantie).

Detaliati putin:
Ulterior am trimis catre service, un telefon mobil.

Ce s-a intamplat inainte de ''ulterior''?
Iar daca a fost o scapare de exprimare si nu are legatura cu intrebarea, vreti sa spuneti ca ati trimis telefonul in service cu ecranul crapat la repornire? E greu de crezut si mult mai greu de demonstrat ca nu s-a crapat din cauza unui soc mecanic. Probabil doar o expertiza v-ar putea ajuta sa dovediti ca e asa cum ziceti. Acum cereti degeaba inlocuirea si nici ANPC nu ar solutiona in favoarea dvs. o eventuala reclamatie.

Interventie moderator
Nu mai puneti poze cu omul! V-am sters 3 mesaje pana acum, intelegeti va rog ca aici nu discutam persoanele fizice sau juridice implicate in problemele utilizatorilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator
Ulterior(acum o saptamana)
Inainte de ulterior(telefonul era perfect functional)
Am cerut o explicatie celor de la service in legatura cu aceasta problema dar nu au stiut ce sa imi spuna nici ei. Pe langa acest lucru sigiliul telefonului nu a fost deteriorat, iar de aici imi dau seama ca nu a fost desfacut ptr o analiza mai amanuntita si a fost doar o constatare optica.
Suntem offtopic si sper sa nu va suparati: scriind ulterior ati dat impresia ca s-a intamplat ceva iar dupa acel eveniment (adica ulterior) ati trimis telefonul in service. Eventual anterior dar era ok sa scrieti direct Am trimis catre service, un telefon mobil. Intelegeam din prima :)

Anularea garantiei nu o puteti contesta, v-am explicat de ce, asa ca va trebui sa platiti de acum inainte interventiile din service.
Ati zis ca functioneaza, ce voiati de fapt de la ei, cu ce motiv l-ati trimis? Trebuia sa faceti o descriere a defectului.
Va rog sa stergeti postarea, multumesc
Nu se poate.

De asemenea, pentru coeziunea discutiilor, odata cu scrierea unui mesaj in forum ne transmiteti si noua, ca drept neexclusiv si nelimitat in timp de autor, dreptul de a publica, republica si mentine mesajul in Forum si in orice alte produse Avocatnet.ro, cata vreme acestea exista. Fara aceasta regula, munca consultantilor adunati aici ar fi in zadar, iar raspunsurile pe care le primiti nu ar mai veni cu aceeasi frecventa. In plus, Avocatnet.ro poate integra aceste mesaje in produsele sale destinate publicului, fara a fi nevoie pentru aceasta de o aprobare speciala din partea dumneavoastra.

www.avocatnet.ro/content/tag...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie firmele sa minta in scris? tmpqiu tmpqiu Buna ziua, Am o problema incurcata si as dori sa stiu daca are rost sa vb cu un avocat. Se suprapun din pct meu de vedere mai multe abuzuri: 1. EMAG minte ... (vezi toată discuția)
Depanero - garantie anulata allview militarupetru militarupetru Buna ziua, Apelez la acest forum cu o problema pe care o am cu service-ul Depanero, si anume, pe data de 11 septembrie am cumparat un telefon mobil Allview ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt din pitesti,va rog sa imi spuneti daca angajatorul ... zexe1 zexe1 Buna ziua,sunt din Pitesti,va rog sa imi spuneti daca angajatorul are posibilitatea legala (si daca poate faptic) la telefonul de serviciu (aparatul este dual ... (vezi toată discuția)