avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima vanzare imobil, recuperare impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima vanzare imobil, recuperare impozit

Buna ziua,
Am inteles, de la un cunoscut, ca prima vanzare a unui imobil, este scutita de impozit (2% din valoare tranzactie), de fapt o platesti si o recuperezi. Eu am platit aceasta taxa si as dori sa stiu cum o pot recupera in instanta. Ati auzit de asa o lege, ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat?
Multumesc,
Cosmin.
Cel mai recent răspuns: cosmincdp , utilizator 11:34, 18 Ianuarie 2015
:O nu exista. Va uitati pe codul fiscal la art 77 si vedeti ca datorati impozit pe tranzactie si ..punct.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator
Sora prietenului meu si-a recuperat aceasta taxa, acum max. o luna. Din pacate comunicarea cu ei e mai greoaie deoarece nu locuiesc in tara in prezent, pt a putea sa aflu legea conf careia au obtinut recuperarea impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe vanzare imobil pf mariacoman mariacoman sant in situatia de a vinde imobilul in care locuiesc de 10 ani, deoarece in urma divortului trebuie sa partajam bunurile. am auzit ca exista un impozit pe ... (vezi toată discuția)
Costuri vanzare apartament in familie user1002 user1002 Buna ziua, Ma intereseaza urmatorul scenariu. Parintii mei vor sa treaca apartamentul lor pe numele meu printr-un act de vanzare cumparare. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)