avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit pe vanzare imobil pf
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit pe vanzare imobil pf

sant in situatia de a vinde imobilul in care locuiesc de 10 ani, deoarece in urma divortului trebuie sa partajam bunurile. am auzit ca exista un impozit pe vanzarea imobilelor pt pf. pe un alt forum am ciit ca pf care nu comercializeaza in scop de afaceri sant scutite de acest comision. care este realitatea? ce lege trebuie sa citesc pt a ma lamuri. nu e logic sa platesc impozit daca veniturile cu care am platit imobilul au fost deja impozitate si apartamentul a fost platit cu credit, deci am platit si dobanzi la banca. multumesc pt viitoarele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 20:17, 13 Martie 2011
Buna ziua,
pentru lamuririe detaliate trebuie sa mergeti la un notar care in baza actelor va spune care este impozitul exact pe care din pacate trebuie sa-l platiti.
impozitul pe trazactii imobiliare este prevazut in codul fiscal; 2% din valoarea tranzactiei si este retinut de notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se plateste sau nu impozit 2% la partaj voluntar kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, am divortat de curand si dorim, fostul sot si cu mine sa vindem apartamentul pe care il detinem si sa impartim in 2 suma primita fara sa facem ... (vezi toată discuția)
act copropietar constantina77 constantina77 Buna Ziua Imi spuneti va rog daca pot ca impreuna cu sotul meu sa o trecem in actul nostru de propietate pe care il avem pe casa si terenul nostru,pe cumnata ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara InaBucur InaBucur Pentru vanzarea unui imobil prin agentie imobiliara, plateste comision doar cumparatorul, sau si vanzatorul? Se plateste comision de catre vanzator si daca ... (vezi toată discuția)