avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... se plateste sau nu impozit 2% la partaj voluntar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

se plateste sau nu impozit 2% la partaj voluntar

Buna ziua,
am divortat de curand si dorim, fostul sot si cu mine sa vindem apartamentul pe care il detinem si sa impartim in 2 suma primita fara sa facem partaj judiciar. Agentia imobiliara m-a avertizat ca din 2008 de plateste pentru orice tranzactie imobiliara un impozit de 2% din valoarea imobilului, dar eu am auzit ca in urma divortului, la partajul judiciar sau voluntar nu se plateste acest impozit.
Va rog sa-mi spuneti si mie care este adevarul.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2008
kdoina2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 12:55, 12 Mai 2008
HG nr. 1195/2007, norme metodologice pt pct. 151^3 alin. 4: “In cazul partajului judiciar sau voluntar nu se datoreaza impozit”. Aceasta modificare a intrat in vigoare la data de 22 octombrie 2007.
Andreea Lisievici a scris:

HG nr. 1195/2007, norme metodologice pt pct. 151^3 alin. 4: “In cazul partajului judiciar sau voluntar nu se datoreaza impozit”. Aceasta modificare a intrat in vigoare la data de 22 octombrie 2007.

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit preluare apartament de catre coproprietar outofside outofside Buna ziua, voi face o prezentare inainte de a intreba: - in urma cu 2 ani am cumparat impreuna cu sotia un apartament, prin credit ipotecar. - am divortat de ... (vezi toată discuția)
Impozitare partaj imobiliar nerantula nerantula Buna ziua! Am nevoie de ajutor in rezolvarea urmatoarei probleme: - in data de 27.09.2007 s-a pronuntat hotararea judecatoreasca de divort si tranzactia de ... (vezi toată discuția)
Partaj prin tribunal sau notariat? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Acum doua zile ceream un sfat cu privire la termenul in care poate judecatoria sa motiveze divortul. Am vazut si multumesc pentru raspuns, ca acest ... (vezi toată discuția)