avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare autoturism de la o firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare autoturism de la o firma

Buna ziua!Intentionez sa achizitionez un autoturism de la o firma,care pretinde ca a terminat leasing-ul.Cum pot verifica daca,intradevar leasing-ul a fost achitat?Cum pot afla daca masina nu este ipotecata,avand in vedere ca persoana care o vinde(titularul firmei) a fost executat silit de un apartament anul trecut?Ce masuri de siguranta trebuie sa imi iau in acest caz?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 10:05, 19 Ianuarie 2015
Daca s-a terminat de achitat leasing-ul, ar trebui ca firma sa figureze ca proprietara a autoturismului pe cartea de inmatriculare a masinii, si nu societatea de leasing.
Uitati aici cum puteti verifica daca masina este ipotecata: [ link extern ] /
Multumesc!Vanzatorul spune urmatoarea chestie:Leasing-ul a fost achitat in 2013 si el continua sa circule pe numerele firmei respective de leasing,pentru a scapa de achitarea taxei de mediu.Este posibil asa ceva?Daca ma hotarasc sa cumpar masina,cu cine trebuie intocmit contractul de vanzare cumparare avand in vedere ca unicul proprietar trecut in cartea masinii este firma de leasing?
Cred ca ar fi bine sa verifica-ti la firma de leasing, in plus nu cred ca societate respectiva nu definitiveaza actele doar ca doreste clientul .Eu am avut astfel de rata si definitivarea a fost facuta odata cu ultima rata si taxele aferente, din punctul meu de vedere e ceva???!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism luat in leasing BARBU ANA BARBU ANA am nevoie de un sfat,un coleg de la munca mi-a propus sa facem schimb de masini,eu am un opel astra an 98,el un logan an 2008 si sa-i mai dau o diferenta in ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing,vreau sa o inmatriculez pe numele meu viperbossxxl viperbossxxl Sall! In urma cu 2 luni am cumparat un autoturism fabricat in 2008 prin intermediarul unei firme.In certificat scrie ca detinatorul e sc.impulsleasing.srl ... (vezi toată discuția)