avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta de mana despagubire frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta de mana despagubire frate

Buna dimineata, parintii mei traiesc, si vreau sa-l despagubesc pe fratele meu cu o suma de bani, ca sa nu mai vina la drept dupa moartea lor.
Ne gandeam sa facem o hartie de mana dar nu prea stiu ce text sa scriu in ea.
Este luata in considere aceasta hartie in tribunal ?
El este de acord sa semneze orice hartie deoarece nu vrea sa mai vina la nici un drept.
Va rog sa ma ajutati cu textul care sa-l scriu in chitanta.
As vrea daca este bine sa le dau eu banii parintilor iar acestia sa-i transfere fratelui prin cont bancar.

Va multumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
GAGIU1982, utilizator
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 12:04, 9 Iunie 2009
ca sa nu existe probleme in viitor apelati la un notar care va poate indruma cel mi abine .
Ca sfat autentificati orice document incheiat.
Mergeti la notar si faceti intre d-voastra si parinti un contract de v/c asupra a intregii averi. Puteti apoi sa-i dati orice suma de bani, fara vreun alt act, fratelui d-voastra.
gabescu a scris:

Mergeti la notar si faceti intre d-voastra si parinti un contract de v/c asupra a intregii averi.



Foarte interesant sfat.#-o
Ignotati complet dispozitiile art.965 al.2 Cod civil si art.702 Cod civil, care stipuleaza ca astfel de pacte asupra succesiunilor viitoare sunt nule precum si prevederile art.5 Cod civil, conform carora “nu se poate deroga prin conventie sau dispozitii particulare, la legile care intereseaza ordinea publica si bunele moravuri”.m Sanctiunea este una singura si anume nulitatea absoluta a pactului . Un sfat mai prost nici ca se putea.
Domnule... acelasi user, o noua speta interesanta. Ori ne testati, ori toate vi se intampla numai dumneavoastra. Mentionati in acel act de mana ( nu chitanta ca altfel ar rezulta ca este vorba despre un imprumut) ca este o donatie de la parinte la copil. Puneti-l pe frate sa scrie cu mana lui intregul act. Eventual mergeti la un avocat sa dea data certa acestui act, este mai ieftin decat la notar. Daca aveti o incheiere de data certa data de un avocat, sunteti asigurat. Fiind un dar manual, esentiala este remiterea efectiva a sumei de bai si nu forma actului. Se poate face donatia respectiva si fara act scris, dar nu va mai exsta mijloc de proba.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
ContSters42249, utilizator
Asta este problema d-le Brom, vreau o dovada clara.
Da, dar banii sunt ai mei, nu ai parintilor, si as vrea sa apar si eu (ca sora) in actul acela si parintii nu ma deranjeaza daca apar. Si ce facem ca dupa aceea iar aud ca nu sa platit pretul, ce se prezuma ca etc,etc,etc.
Cum pot sa demonstrez dupa aceea ca intr-adevar s-au dat banii ?

Apropo, nu testez pe nimeni, este acelasi caz cu contractul de vz-cu cu uzufruct care il cunoasteti bine.
Treaba este ca atunci cand am facut actele mai stabilisem sa-i dam fratelui prientenei mele (viitoare sotii) inca o suma de bani (asa ne-am inteles de comun acord). Dar daca ulterior am aflat ca partea prietenei mele se poate ataca am zis ca sa gasim o cale buna ca sa fim acoperiti. Deci banii acestia care trebuie sa-i mai dam vreau sa-i acopoerim bine de tot cu acte.

Va multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana despagubire frate GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii mei mi-a facut act de vz-cu cu uzufruct pe casa care o detin. Fratelui meu, iau facut donatie in aceeasi zi si la acelasi notar (actele ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)
Procura asigurare parte din casa parinteasca mia55 mia55 Buna ziua, Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. ... (vezi toată discuția)