avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate face plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate face plangere penala?

In timpul Sedintei de judecata X(reclamant asistat de avocat), se baga in discutiea dintre Y(parat) si Presedinta de Complet cu apelativul "...sa-si faca un control la cap pentru ca este NEBUN". Judecatoarea il avertizeaza ca daca mai scoate o vorba il amendeaza. Intrebarea este: Se poate face plangere penala?:((
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 17:19, 23 Ianuarie 2015
Plingere penala se poate face oricând, dar asta nu inseamna ca se vor si lua măsuri impotriva acestuia doar ptr asa ceva( Spuneti ca nici instanta nu a dispus vreo masura ptr acest limbaj intr-o sala de judecata).
Oricum.... va fi chemat cu subsemnatul la organele de cercetare si urmarire penala. Ma voi prevala sa mai arat si alte aspecte....cel in cauza (X) de mai multe ori a angajat batausi sa-l bata pe (Y) si familia acestuia....Sunt filmulete vidio - audio, poze cu astfel de actiuni a lui X... =D>
Pentru jignirea din sala de judecata, puteti sa faceti o actiune in civil, intemeiata pe art.72 si urmatoarele. Doar daca exista alte fapte (de genul celor mentionate in ultima postare), se va dispune cercetarea penala pe care o doriti.
Plangerea penala nu este intemeiata strict pe ce semnalati dvs, daca instanta nu a luat masuri atunci, nu se mai intampla nimic.
Va multumesc, pentru raspuns, presupun ca limbajul tribial nu este sactionat de lege. Vorbim mereu ca "suntem in UE', suntem o tara cu o civilizatie de necontestat. Ok vorbrste fiecare cum doreste, jigneste, insulta injura etc....pentru ca nimeni nu este sactionat. Domnilor. Judecatorul nu l-a sactionat pentru ca a lasat actiunea penala la dispozitia lui Y, asa ca nu se poat aplica doua sctiuni pentru acceasi fapta. Caz aparat de subsemnatul unde Parchetul a aplicat o masura administrativa pentru invinuit, si partea vatamata se adreseaza instantei cu actiune civila in respundere delictuala, si, am aratat ca nu se pot aplica doua sactiuni pentru aceeasi fapta, instanta a respins dar in controlul judiciar (recurs), am avut castig de cauza, deasemeni si in contestatie in anulare - recurs am avut castig de cauza.
Doresc sa fac o remarca "demnitatea" - este un drept civil nepatrimonial, ca si integritatea corporala. In penal sunt valori ce sunt aparate de legea penala si se condamna daca aceste valori sunt atinse. CEDO prin deciziile sale, arata ca aceste fapte sunt in campul penal, si, se judica potrivit legii penale...Ok ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare vatamare corporala grava - despagubiri platite, reducere pedeapsa bianca25 bianca25 Buna seara, Daca cineva m-ar putea ajuta in legatura cu o speta, este vorba despre vatamare corporala grava , lui X i s-a rupt falca, tratamentul medical a ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie ? Manole Dumitru Manole Dumitru 1). La 03.06.2013, organele Politiei locale intocmeste P-V de constatare a si sactionare a contraventiilor impotriva lui X la sesizarea lui Y (montarea unei ... (vezi toată discuția)
Intr-o astfel de situatuie; se poate angaja raspunderea "delictuala"??? Manole Dumitru Manole Dumitru X vecina cu Y, X este o femeie de o inalta \"provitate morala,\" Insa Y tot timpul ii aduce tot felul de insulte, ca de pilda \"ca s-a ...cu toti vecinii,\" ... (vezi toată discuția)