avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... durata contract inchiriere casa retrocedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

durata contract inchiriere casa retrocedata

Buna ziua! Avem o problema legata de casa soacrei mele care a fost retrocedata fostilor proprietari in septembrie 2008. Contractul de inchiriere cu Primaria era valabil pana la data de 06.07.2011. Desi i-am notificat prin executorul judecatoresc pe proprietari sa se prezinte pentru semnarea contractului de inchiriere, acestia nu s-au prezentat nici pana acum. Intrebarea noastra este daca acel contract de inchiriere cu actualul proprietar se incheie pentru 5 ani de la adata semnarii acestuia sau se incheie doar pana la data care era valabil contractul cu Primaria, in sensul prevedrii legii care spune ca proprietarul se subroga in drepturile fostului proprietar si este obligat sa mentina contractul de inchiriere? Va multumim anticipat daca ne lamuriti.
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 13:30, 9 Iunie 2009
Avand in vedre dispozitiile legale in materie 5 ani de la data cand se notifica de catre Primarie ca este un nou proprietar si ca aveti obligatia de a incheia un nou contract de inchiriere cu acesta.
oug-urile in cauza au avut un termen clar defipt si eu nu am descoperit nicaieri in legislatie ca s-ar prelungi automat cu 5 ani de la data notificarii primariei ca s-a restituit imobilul.
va rog frumos domnule/doamna gabescu sa ma lamuriti si pe mine la care prevederi legale va referiti.
pentru o prelungire de contract este necesar acordul partilor dar nu are sens sa intram in delicateturi juridice.
de asemenea nimeni nu are nici o obligatie de a incheia un contract - exista doar posibilitatea de a incheia un contract, iar prevederile oug 40/1999 nu au fost niciodata prelungite peste termenul initial de 8 aprilie 2004!!!!
ah, daca-l pacaliti pe fostul proprietar proaspat retrocedat si el accepta o chirie care (functie de amplasamentul imobilului) este mai mica decat impozitul pe cladire, atunci va urez multa bafta si succesuri.
nu exclud ca se poate ajunge la o intelegere si asta in termeni rezonabili pentru ambele parti, dar daca negocierea incepe de la premize gresite, dupa umila mea parere esecul nu poate fi departe si va fi urmat de animozitati si actiuni in instanta, ceea ce ar fi totusi de evitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 40/1999 fgs fgs prin respectiva ordonanta de trista amintire (au trecut 10 ani!) s-au prelungit anumite contracte pe o perioada de 5 ani. in cuprinsul legii 10 s-a facut ... (vezi toată discuția)
Termen contract inchiriere pe oug 40/1999 guyzmo guyzmo Pentru un imobil retrocedat prin dispozitie de primar pe data de 15/10/07 punerea in posesie s-a facut pe 1/11/07 si acum trebuie notificat chiriasul - care ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate utilitati Dan Sand Dan Sand Salutare Am revenit cu o problema. Este legal ca unor chiriasi dintr-o casa nationalizata sa le fie reziliate contractele de la utilitati pe motiv ca ... (vezi toată discuția)