Va supun atentiei urmatoarea speta: cautand prin actele bunicului meu dupa un act care imi era necesar am dat peste un act de donatie intocmit in anul 2011 luna februarie prin care bunicul meu a cedat gratuit o parcela de pamant primariei din comuna unde locuieste. Parcela are 338 mp si provine din dezmembrarea curtii unde locuiesc bunicii mei.
Vazand actul am pus intrebarile de rigoare (legitime dealtfel) despre acea donatie facuta de bunici primariei. Astfel, am aflat ca la insistentele unor vecini bunicii mei au fost "convinsi" (ma feresc momentan sa spun ca au fost inselati) sa doneze primariei acel teren. Acel teren practic este un drum de acces aferent curtii bunicilor mei. Vecinii mei au insistat si l-au convins pe bunicul deoarece aveau asupra acelui teren un interes si anume doreau accesul pe acel teren respectiv sa isi traga canalizarea la o casa recent construita.
Prin acel act de donatie primaria nu se angazeaza la nimic ba mai mult este precizat clar ca, citez: "prezenta donatie nu obliga administratia publica locala la efectuari de infrastuctura in viitorul apropiat, lucrari ce vor fi conditionate de obtinerea mijloacelor de finantare, obtinerea autorizatiilor etc".
Intrand in detaliu am incercat sa aflu mai multe amanunte de la bunicul meu. Am fost surpins sa aflu ca nici nu isi aduce aminte daca a donat pamantul. Uitandu-ma pe actul de donatie (februarie 2011) mi-am adus aminte ca bunicul a avut un accident cerebral in octombrie 2010, accident cerebral care poate fi dovedit cu documentele emise de Spitalul Judetean Arges. Dupa acel accident (grav dealtfel) bunicul a ramas cu sechele si anume are pierderi de memorie si urmeaza medicatie adecvata si in prezent. Mult timp dupa accident aproape ca nu mai recunoastea persoanele din familie ... Datorita acelui accident cerebral nu mai stia nici sa vorbeasca si sa inghita saliva/mancarea ...
Bunicul avea la acea data 83 de ani in prezent avand 87 de ani.
Pe contractul de donatie este doar semnatura bunicului meu. Bunica nu a semnat pe acel act.
Ambii bunici traiesc si in momentul de fata.
Dat fiind cele de mai sus am rugamintea sa imi precizati daca acest contract de donatie se poate declara nul si daca da, in ce conditii si care sunt sansele de reusita.
Va stau la dispozitie cu orice alte informatii pe care le considerati utile.
Va rog, daca ma puteti ajuta in speta de mai sus, v-as fi profund recunoscator.
Intre timp, vecinul bunicilor mei adica fix cel care a avut cel mai mult de castigat de pe urma "donatiei" facute de bunicul meu si anume ca si-a asigurat drum de servitute la casa pe care o are construita langa bunicii mei , a inceput sa se comporte foarte urat cu acestia. Chiar saptamana trecuta vecinul in discutie a otravit catelul bunicilor mei si se pare ca ieri l-ar fi otravit si pe al doilea catel ....
Pe langa acest aspect se poarta si foarte urat cu ei: le vorbeste urat, la arunca sobolani morti in curte (peste gard), lasa cainii liberi pe drumul in discutie (care pana nu demult a fost al bunicilor mei) etc etc...
Bunicii mei fiind batrani nu mai cresc animale (mai au doar cateva gaini). In schimb vecinul are porci, gaini, rate etc. deci este evident cine are sobolani si de unde provin cei morti si aruncati in curtea bunicilor ...
Sunt foarte revoltat de acest fapt si as dori sa incerc sa anulez aceasta donatie pentru ca acest vecin chiar merita o lectie pentru caracterul mizerabil pe care il are.
Multumesc anticipat celor care au avut rabdarea sa citeasca tot si sa imi ofere si o rezolvare.