avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumpărat o mașină iar vânzătorul nu îmi dă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumpărat o mașină iar vânzătorul nu îmi dă certificatul fiscal (de neurmărire)

Ajutați-mă cu un sfat sau cu ceva. Imi trebuie, cred, o declaratie pt un caz civil impotriva vânzătorului care mi.a vândut masina, pt că a, cumpărat o masină și vânzătorul nu.mi trimite certificatul de neurmărire fiscal, Si nu pot sa.mi trec masina pe nume
Politistul nu are de unde sa stie ca masina ta nu este inscrisa fiscal.Pasii pentru recuperarea fiscalului sunt urmatorii:
Am fost sfătuit asa:
1. Ii trimiti proprietarului din talon o scrisoare prin curierat rapid prin care il rogi sa iti trimita fiscalul.(daca este de acord de aici este foarte usor)
2. Daca nu se rezolva in pasul 1, te duci la mediator cu dovada ca ai incercat sa dai de proprietar, mediatorul incearca sa dea de el, nu se prezinta la mediere.
3. Te duci la un avocat si il rogi sa iti redacteze o declaratie pentru un caz civil impotriva vanzatorului.
4. Foarte important!Cere ordonanta presedentiala din partea judecatorului pentru inmatricularea autoturismului.
5. Cu acea ordonanta te duci la fisc si o inmatriculezi.Et voila!
Cel mai recent răspuns: ContSters340976 , utilizator 19:20, 18 Ianuarie 2015
Ce fel de documente de achiztie bun mobil ati incheiat in lipsa certificatului fiscal ?
Realitatea probeaza ca in cazurile in care vanzatorul nu prezinta certificat fiscal la incheierea formalitatilor de tranzactionare bun mobil,acesta se inregistreza cu debite la autoritatea fiscala
Trebuie sa l instiintati pe vanzator cu privire la obligatia pe care o are prin posta cu aviz de primire sau prin mediator . In instanta trebuie sa faceti dovada ca l ati instiintat si nu a vrut sa va puna la dispozitie certificatul de atestare fiscala . Ordonanta presedentiala se da pentru cazuri urgente si trebuie sa dovediti urgenta .Actiunea in instanta este actiune de a face(cereti obligarea paratului sa va puna la dispozitie certificatul de atestare fiscala in vederea inmatricularii masinii)
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
ContSters340976, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dana9101 dana9101 Buna ziua .am si eu o intrebare la dvs..sunt insarcinata si am concediu medical...iar mie concediu medical nu mi.a fost platit..adica septembrie si octombrie ... (vezi toată discuția)
Obtinere acte auto de la fostul proprietar valimo77 valimo77 Buna ziua ,am urmatoarea problema:am cumparat o masina inscrisa da la Iasi in baza unui contract de vanzare - cumparare,vanzatorul nu mi-a eliberat certificat ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)