Buna ziua ,am urmatoarea problema:am cumparat o masina inscrisa da la Iasi in baza unui contract de vanzare - cumparare,vanzatorul nu mi-a eliberat certificat fiscal si fisa de inmatriculare necesare inmatricularii masinii pe numele meu din motiv ca "primaria Iasi nu elibereaza aceste acte decat in 2-3 zile lucratoare".Mentionez ca au trecut aproape 2 luni de la incheierea contractului si inca ma chinui sa obtin de la vanzator actele acestea . Ce solutii juridice am pt a obtine aceste acte?
Aspectul ca vanzatorul intarzie sa prezinte certificatul fiscal si fisa de inmatriculare ridica suspiciunea ca acesta poate sa fie inregistrat cu debite in urmarire la autoritatea fiscala
Initial notificati vanzatorul cu obligatia punerii la dispozitie a documentelor,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca vanzatorul nu isi asuma reponsabilitatea,parcurgeti procedura prin mediator
Ultima varianta ramane actiune in instanta pentru obtinerea de hotarare judecatoreasca prin care vanzatorul sa puna la dispozitie documentele necesare inmatricularii bunului mobil
Multumesc ,dar tinand cont ca eu sunt din braila iar vanzatorul din Iasi este destul de costisitor sa ma prezint la toate infatisarile in cazul unei actiuni in instanta.
Auto-intermediar
Claudiu96G
Buna seara. Acum aproximativ 2 luni jumatate am cumparat un autovehicul , fiind prima mea masina cumparata fara sa ma informez despre procedurile legale pentru ... (vezi toată discuția)