avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura citarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura citarii

Buna ziua, am nevoie de un ajutor in urmatoarea speta: Am fost citat, pe procedura simplificata in cazul cererilor de valoare redusa, la o adresa unde nu imi mai am domiciliul. In speta am fost citat la fostul domiciliu al parintilor, mutandu-ma in alt judet de mai bine de 2 ani. In cazul de fata, cerere de valoare redusa a fost depusa cu cateva zile inaintea implinirii termenului de prescriptie. Cum sa procedez pentru ca aceasta cerere sa fie respinsa din lipsa de procedura privind citatia, iar depunerea ei la instanta judecatoreasca competenta teritorial sa fie efectuata dupa implinirea termenului de prescriptie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:14, 19 Ianuarie 2015
Daca citatia a fost comunicata la adresa unde ati locuit si pentru citatie s-a semnat de primire,nu puteti invoca faptul de adresa eronata
Probabil ca adresa respectiva era cunoscuta de catre creditorul dvs,acesta necunoscand ca dvs intre timp ati schimbat domiciliul
Chiar daca incercati tergiversarea respectiv sa solicitati mutarea dosarului la alta instanta,
reclamantul are castig de cauza ,deoarece prin data cererii va demonstra ca cererea a fost formulata in termen legal
Situatia este urmatoarea: la respectiva adresa locuiesc parintii, insa, intrucat in momentul in care agentul procedural s-a prezentat pentru predarea citatiei si actelor de procedura nu a gasit pe nimeni la adresa, acesta a lipit pe usa apartamentului o instiintare de prezentare la arhiva judecatoriei pentru a lua cunostinta de actele de la dosar si predarea unui set de documente. deci, pentru citatie nu s-a semnat. Multumesc
Este obligatia reclamantului sa indice in cererea de chemare in judecata domiciliul corect al paratului.

Pe de alta parte, conform art.2537 pct.2 Cciv introducerea cererii de chemare in judecata intrerupe termenul de prescriptie chiar daca sesizarea a fost facuta la un organ de jurisdictie ori de urmarire penala necompetent sau chiar daca este nula pentru lipsa de forma (art.2539 alin.1 Cciv).

Intreruperea sterge prescriptia inceputa inainte de a se fi ivit cauza de intrerupere, dupa intrerupere incepe sa curga o noua prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare sentinta judecatoreasca de catre executor alanss alanss Buna ziua! Am o decizie judecatoreasca de anulare a actelor de executare silita pentru un credit de nevoi personale. Pentru o luna executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Reiterare plangere contraventionala perimata aidu aidu reiterare plangere contraventionala perimata Buna ziua, Am formulat plangere contraventionala contra PV amenda... judecatoria mi-a respins-o, iar in apel din ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare, prescriptia dreptului de a cere executarea silita. Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Cabinet Individual Avocat Gavrila Liana Zalau, Salaj Buna. Am pe rol o contestatie la executare unde se trage de timp la maxim, si pana se va solutiona definvitiv si irevocabil se va fi implinit termenul de ... (vezi toată discuția)