avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reiterare plangere contraventionala perimata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reiterare plangere contraventionala perimata

reiterare plangere contraventionala perimata
Buna ziua,
Am formulat plangere contraventionala contra PV amenda... judecatoria mi-a respins-o, iar in apel din nefericire am omis sa starui in judecata si s-a perimat apelul.
Intrebarea este daca am dreptul sa mai introduc inca o data plangerea contraventionala, beneficiind de efectul interuptiv al primei plangeri contraventionale perimate?
Potrivit prev. art. 2537 alin. (2) Prescripţia se întrerupe prin introducerea unei cereri de chemare în judecată
Potrivit prev. art. 2539 alin. (2) Prescripţia nu este întreruptă dacă cel care a făcut cererea de chemare în judecată sau de arbitrare ori de intervenţie în procedura insolvenţei sau a urmăririi silite a renunţat la ea, nici dacă cererea a fost respinsă, anulată ori s-a perimat printr-o hotărâre rămasă definitivă. Cu toate acestea, dacă reclamantul, în termen de 6 luni de la data când hotărârea de respingere sau de anulare a rămas definitivă, introduce o nouă cerere, prescripţia este considerată întreruptă prin cererea de chemare în judecată sau de arbitrare precedentă, cu condiţia însă ca noua cerere să fie admisă.
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 17:16, 9 Septembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Am formulat recurs, insa a fost respins astazi.
sunteti amabil sa explicati de ce inlaturati de la aplicare prev. indicate din Codul Civil referitoare la intreruperea prescriptiei??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare sentinta judecatoreasca de catre executor alanss alanss Buna ziua! Am o decizie judecatoreasca de anulare a actelor de executare silita pentru un credit de nevoi personale. Pentru o luna executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
O cale extraordinara de atac intrerupe, suspenda sau te repune in termen prescriptie? seldom seldom Buna ziua, Termenul de prescriptie pentru un drept de creanta este de 3 ani si acest termen nu e intrerupt daca ai pierdut procesul. Astfel conf Art 2539 ... (vezi toată discuția)
Anularea definitiva a cererii gambette gambette Cand ramane definitiva hotararea de anulare a cererii de chemare in judecata, la data cand instanta o pronunta sau la data cand se implineste termenul de 15 ... (vezi toată discuția)