avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrerupere prescriptie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrerupere prescriptie

In anul 2019 am solicitat angajatorului drepturi banesti neacordate. Deoarece raspunsul acestuia a fost negativ, m-am adresat instantei de judecata in anul 2019, procesul solutionandu-se negativ pentru mine in anul 2021. Intrebarea este daca in anul acesta(2023) mai pot deschide o actiune(au aparut elemente de noutate), beneficiind de intreruperea prescriptiei pe parcursul actiunii in instanta(2019-2021)? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2023
sorinteo1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:27, 21 Februarie 2023
Potrivit art. 2.539 alin. 2 N.C.civ., prescripţia nu este întreruptă dacă cel care a făcut cererea de chemare în judecată sau de arbitrare ori de intervenţie în procedura insolvenţei sau a urmăririi silite a renunţat la ea, nici dacă cererea a fost respinsă, anulată ori s-a perimat printr-o hotarâre rămasă definitivă. Cu toate acestea, dacă reclamantul, în termen de 6 luni de la data când hotarârea de respingere sau de anulare a rămas definitivă, introduce o nouă cerere, prescripţia este considerată întreruptă prin cererea de chemare în judecată sau de arbitrare precedentă, cu condiţia însă ca noua cerere sa fie admisă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea prescriptiei extintive emil6702 emil6702 Buna ziua. Procesul pe cale de Ordonanta Presedintiala suspenda prescriptia extintiva? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reiterare plangere contraventionala perimata aidu aidu reiterare plangere contraventionala perimata Buna ziua, Am formulat plangere contraventionala contra PV amenda... judecatoria mi-a respins-o, iar in apel din ... (vezi toată discuția)
Incalcare sentinta judecatoreasca de catre executor alanss alanss Buna ziua! Am o decizie judecatoreasca de anulare a actelor de executare silita pentru un credit de nevoi personale. Pentru o luna executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)